#HÁZICSEMEGE: Sárréti Chilifarm

Chili bizony nemcsak Amerikában terem, hanem Magyarországon is, és nem is akármilyen. A Sárréti Chilifarm egy igazi családi vállalkozás, amely díjnyertes chilit termeszt, termékeik pedig egyre többek ételeit fűszerezik meg.

A Sárréti Chilifarmot Bogár Sándor és felesége, Bogárné Rábai Edit alapították 2012-ben, néhány éve pedig fiuk, Márk is csatlakozott a vállalkozáshoz, aki huszonéves lendületével az Instagramon népszerűsíti a családi üzletet, és nyújt bepillantást a chilitermesztés kulisszatitkaiba. A saját termesztésű chiliből aztán chiliszószokat, paprikakrémeket, őrleményeket, chilis desszerteket és savanyúságot kínálnak azoknak, akik nem félnek az erős ízektől. Céljuk, hogy a lehető legmagasabb minőséget képviseljék a piacon, ezáltal pedig minél több emberhez elérjen ez a különleges fűszer.

A chilipaprikát sokféleségének, különböző színeinek, különleges aromáinak, egyedi ízvilágának köszönhetően számtalan módon fel lehet használni az ételkészítés során. A Sárréti Chilifarm termékei csípősségüket tekintve széles skálán mozognak, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelőt, amit még a szájpadlás is képes elviselni. Ezt a weboldalukon egytől-ötig terjedő skálán kis lángokkal jelzik.

A minőség mellett az ötletes névadás is nagy erőssége a márkának. A Carolina Reaper chilikrém például a Csak Norris nevet viseli, és a felirat tanulsága szerint ez a palackozott pörgőrúgás. Chiliszószaik az Erős 2/3, Dzsedi tej, Gasztro mókus és Torminátor neveket viselik többek között, és a chili mellett mindegyiket valamilyen különleges hozzávalóval dobják fel. Az Erős 2/3 például egy narancsos szósz, a Gasztro mókus meggyes-rumos, a Filthy Kiss pedig még egy kis fokhagymával is megbolondítja az összhatást. De az édesszájúakra is gondoltak, és a chilis csoki helyett ők csokis chilit kínálnak, vagyis csokibevonóval ellátott szárított chilit küldenek neked üvegbe zárva, Csokiller fedőnéven.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

#HÁZICSEMEGE: LYS Candles

A LYS Candles kézzel öntött prémium gyertyái természetes illóolajokkal készülnek szója-, repce- és kókuszviasz felhasználásával, de egyedi porcelánokra is lecsaphatsz a kínálatból.

Nosalty

#HÁZICSEMEGE: Mamka lekvár

Egy üveg lekvár a napsugarak, a föld, a növények ízét és zamatát zárja magába, és önmagában is isteni, de a süteményeket is egy új szintre emeli. A Mamka házi és adalékanyagmentes lekvárokat, szörpöket, eceteket és más finomságokat készít, amikkel tökéletes lehet az ünnepi menü.

Szász Nóri

Címlapkép: Sárréti Chilifarm Facebook oldal

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek