#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

"A Kanálka Manufaktúra ízletes zöldségkrémei és gyümölcsös chutney-jai új ízélményt hoznak a konyhádba! Természetesen hazai alapanyagokból" - olvasható az eredetileg 2013-ban indult, majd 2015-ben egy testvérpár, Ági és Judit gondos kezei közé került családi vállalkozás honlapján. A Kanálka krémek különlegessége a mesterien finom ízkombinációkon kívül, hogy adalékanyag- és tartósítószermentes, frissen feldolgozott alapanyagokból készülnek, tele szeretettel.

Büszkék rá, hogy hazai termőföldből, sőt, kizárólag Csongrád megyéből származó zöldségeket dolgoznak fel. A felhasznált gyümölcsöket pedig helyi termelőktől szerzik be, ezzel állandó keresletet biztosítva a Makó környéki földműveseknek. Elérhetők kínálatukban fenomenális tésztaszószok (paradicsom, paprika és vadas) hagymalekvárok/chutney-k, zöldségkrémek és sült zöldségek (például sült cékla chilivel és sült fokhagyma is), melyeket a webshopban és több kijelölt üzletben is be tudnak szerezni a vásárlók.

Karácsonyi válogatásaikból négy kategória közül szemezgethetünk. A gasztroajándékok, és azok mini változatán túl, melyek egyedi igények szerint készülnek, az ünnepi válogatásban rozmaringos meggychutney, ínyenc birsalmachutney és rumosszilva-chutney kapott helyet, míg a nyáridéző szekcióban paradicsomlekvár, sült céklakrém és padlizsánkrém érhető tetten, amíg a készlet tart. A nyáridéző csomagot ráadásul egy számláló segítségével végig nyomon követhetjük, hogy előre tervezhessünk, és időben jusson nekünk karácsonyra és szilveszterre egy kis Kanálka.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Farm2Fork

A Farm2Fork név mögött egy ember áll – ő Horváth Boldizsár agrármérnök, akinek célja, hogy a legkiválóbb minőségű, szezonális és hazai alapanyagokat juttassa el az egyes termelőktől a megrendelőkig.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

Weboldal: Kanálka

Képek: Kanálka Facebook

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!