házicsemege

#HÁZICSEMEGE: Közös kockázatvállalás a termelőkkel, erről szól a közösségi gazdálkodás

Gazdálkodni manapság nem egyszerű műfaj, ahogyan megbízható forrásból származó, jóízű zöldséget szerezni is egyre nehezebb. Erre a kettős problémára nyújt megoldást a közösségi mezőgazdaság egyre népszerűbb modellje, ami a zöldségipar jövője is lehet. Házicsemege videósorozatunk legújabb részében ezt a gazdasági formát mutatjuk be a Biokert Szigetmonostor példáján keresztül.

Hirdetés

#HÁZICSEMEGE: Városiak, fiatalok, mégis egy tanyán váltják valóra álmaikat –...

Miért dönt úgy egy informatikus és egy divattervező, hogy a nagyvárosi életet és karriert hátra hagyva egy óriási tanyán kezdenek újra mindent, életüket pedig a fenntartható gazdálkodásnak szentelik? A Nosalty és a Suzuki #HÁZICSEMEGE című sorozatának legújabb részében Juhász Anna és Goldmann Dávid a bekölcei Remény Farmon mutatták meg, hogy a csirketenyésztés is lehet emberséges, hovatovább környezetkímélő is. (x)

Hirdetés

#HÁZICSEMEGE: Triffla gomba

Hazai friss erdei gombákat, vargányát, kucsmagombát és egyéb szárítmányokat kínál a hazai Triffla, de természetesen a szarvasgomba és az azzal készült termékek, olajok sem maradnak ki a választékból.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Heit Torma

A Heit család 2012 óta kisüzemileg dolgozza fel a kiváló hajdúsági tormáját Létavértesen, a magyar torma hazájában, termékeik pedig nem tartalmaznak tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: MAACRAFT

A Maacraft több, mint egy szép tárgyakat előállító vállalkozás. Foglalkoztatási programjukban autizmussal élő, értelmi sérült fiatalok, dizájnerek segítségével készítenek egyedi termékeket.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: itthon.

Király Adrienn és Szalai Bálint tervezők álmodták meg az itthon. névre keresztelt projektet, amely egyszerre támogatja az adai kézművesek munkáját, és juttat el szemet gyönyörködtető tárgyakat az otthonokba.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Kürtős Mester

Ki ne ismerné a kürtőskalácsot? Ellenállhatatlanul puha belső ropogós külsővel viszont csak a legjobbak tudnak készíteni, mi pedig azt is megmutatjuk, honnan érdemes beszereznetek.

Nosalty

#HÁZICSEMEGE: Sárréti Chilifarm

Chili bizony nemcsak Amerikában terem, hanem Magyarországon is, és nem is akármilyen. A Sárréti Chilifarm egy igazi családi vállalkozás, amely díjnyertes chilit termeszt, termékeik pedig egyre többek ételeit fűszerezik meg.

Szász Nóri

Címlapról ajánljuk

További cikkek