#HÁZICSEMEGE: Mamka lekvár

Egy üveg lekvár a napsugarak, a föld, a növények ízét és zamatát zárja magába, és önmagában is isteni, de a süteményeket is egy új szintre emeli. A Mamka házi és adalékanyagmentes lekvárokat, szörpöket, eceteket és más finomságokat készít, amikkel tökéletes lehet az ünnepi menü.

Lekvár és lekvár között jelentős különbség van, már az állagáról tudni lehet, hogy melyikben van valóban nagy mennyiségű gyümölcs, és ha ez nem lenne elég, akkor az íz minden kétséget eloszlat. És mennyivel finomabb a hókifli, linzer vagy bármilyen más sütemény, ha sok gyümölcsből készült lédús lekvár kerül bele! De még egy egyszerű vajas kenyér is igazi csemege lehet házi sárgabaracklekvárral megkoronázva.

Mamka lekváros boltja Facebook oldal

A Mamka lekvár igazi családi gazdaság. A föld, ahol gazdálkodnak 40 éve a család tulajdona, és itt termelik meg az alapanyagokat, amelyek aztán a termékeikbe kerülnek. Kertjük megművelése során nem használnak semmilyen vegyi anyagot vagy műtrágyát, ami segít, hogy ne csak ők és a termékeiket fogyasztók, de a föld is minél hosszabb ideig egészséges maradjon. A befőzés ősi tradíciója során sem használnak semmilyen mesterséges tartósítószert sem, a tradicionális technikával, azaz cukorral gondoskodnak róla, hogy hosszabb ideig elálljanak a lekvárok.

A klasszikus eper- és sárgabaracklekvár mellett olyan különlegességek is vannak a kínálatukban, mint a kökény- vagy lilahagymalekvár, illetve a citromos-gyömbéres cukkinilekvár. Emellett szörpöket is készítenek, például akácvirágból, édesköményből, levendulából, orgonából és még hosszasan lehetne sorolni a növényeket. Kuriózum, hogy fűszerecetet is be lehet náluk szerezni, így akár zsályaecetet vagy citromfűecetet is.

Mamka lekváros boltja Facebook oldal

Ahogy mondják: „Nincs is annál jobb érzés, mikor az ember kinyit egy üveg lekvárt, és érzi a gyümölcs aromáját, a nyár színét, érintését” - ezzel mi is egyetértünk, ezért mindenképp érdemes beszerezni tőlük néhány üveg lekvárt, hogy valami melegséget csempéssz a hideg téli napokba. A webshopjuk mellett számos termékük megtalálható a Ligeti Csomagolásmentes Boltban is, ahova az üvegeket is vissza lehet vinni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Szatyorbolt

A Szatyorbolt Budapest egyik legrégebbi üzlete, ahol csomagolásmentesen lehet vásárolni, és a hét minden napján magyar termelők áruiból lehet válogatni. Mi arra biztatunk, állítsd össze az ünnepi menüt a Szatyorboltból!

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Donum Terrae

A Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.

Szász Nóri

Weboldal: Mamka Lekvár

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!