#HÁZICSEMEGE: LYS Candles

A LYS Candles kézzel öntött prémium gyertyái természetes illóolajokkal készülnek szója-, repce- és kókuszviasz felhasználásával, de egyedi porcelánokra is lecsaphatsz a kínálatból.

A LYS Candles varázslatos illatvilágú prémium gyertyái mögött Szász Nóri áll, aki hobbiként, az egyetem elvégzése után vágott bele a gyertyakészítésbe, és már két és fél éve lát el teljes körűen minden feladatot kisvállalkozása körül. Ő készíti, fotózza és értékesíti a korábban szójaviaszból, mostanában pedig repce- és kókuszviasz alapanyagokból készülő, mennyei illatot árasztó különlegességeket. Ahogy ő írja gyertyáiról: "Épp annyira melengetik a szívem, mint amennyi melegséget - remélem - belecsempésznek az életetekbe."

Az ünnepekre nincs is jobb ötlet, mint egy kis visszaváltható tégelybe zárt isteni illatgyertyával meglepni a barátokat, barátnőket vagy a családot, hiszen az együttlétet egészen biztosan a szeretet illatával tölti meg. A karácsonyi válogatásban két illatot is találtok, amit egyenesen Nóritól tudtok megrendelni – vagy a Meska online piacteréről. Az Under the Mistletoe gyertya például készítője szerint a karácsonyi reggelek ártatlan, friss fenyővel átitatott illatát zárja arany tégelybe. A Nutcracker pedig az egyértelmű slágerillat fahéjas jegyeivel. A LYS-nél ezen kívül porcelánokat is találtok, érdemes böngészni a frissen bővülő kínálatot, kérésre Nóri a kis csészékbe és tálakba is önt nektek gyertyát, így teljesen egyedi lakáskiegészítőket birtokolhattok.

"Szeretném, ha ezek a régi tárgyak nemcsak a nagymamák vitrinjében vagy a bolhapiacokon lennének megtalálhatók, hanem a fiatalabb generáció, ahova én is tartozom, szintén felfedezné és értékelné őket. Nem mindig tökéletesek persze, a sok évtized megviselte őket, de ettől csak még különlegesebbek."

Nóri számára ráadásul kiemelten fontos a környezetvédelem, ezért is fordult kezdetben a szójagyertyákhoz, majd a természetet legkevésbé kizsákmányoló növényi viaszokhoz, mivel a paraffingyertyák égés közben káros anyagokat bocsátanak ki, a természetes viaszok, így a növényi- és méhviaszok égetése ezzel szemben teljesen biztonságos.

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Szatyorbolt

A Szatyorbolt Budapest egyik legrégebbi üzlete, ahol csomagolásmentesen lehet vásárolni, és a hét minden napján magyar termelők áruiból lehet válogatni. Mi arra biztatunk, állítsd össze az ünnepi menüt a Szatyorboltból!

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Donum Terrae

A Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.

Szász Nóri

Weboldal: LYS Candles

Címlapkép: LYS Candles Facebook oldal

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek