Ilyen az, amikor gyakorlatilag megsüketülsz a világ legerősebb chilijétől

Te megkóstolnád a világ legerősebb chilis tésztáját, ha tehetnéd? Vagy ha youtube-sztár lehetnél tőle? Utóbbinál tuti többen elgondolkodtak...hát ő megtette!

Ben Sumadiwiria brit séf úgy tűnik, nem félős típus - a kattintásért legalábbis mindent bevállal. Ezúttal azonban lehet, hogy kicsit lejjebb teszi majd a lécet, mert totál kikészült, miután beleevett a jakartai étterem chilis tésztájába, sőt, átmenetileg meg is süketült tőle.

A fogás elvileg a kereskedelemben kapható legerősebb chilifajtából készül, neve:100 Bird's eye chili, és míg egy tabasco szósz mondjuk 50ezres, úgy ez eléri a 20milliót a Scoville-skálán, ami a chilik erősségét mérő nemzetközi skála. A legerősebb, listavezető chili amúgy Caroline Reaper névre hallgat, és egymagában 1,57 milliós erősségű.

A 22 éves srácon látszik, hogy az első harapások után már izzad, nekivetkőzik, issza a vizet és eszi a jégkockát, mintha muszáj lenne "ez semmit sem segít" felkiáltásokkal, majd azt is elhinti, hogy ő bizony semmit sem hall, tök süket.

Vajon megérte az - elvileg - átmeneti süketség?

NÉZD MEG!

via independent

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?