Ilyen az, amikor gyakorlatilag megsüketülsz a világ legerősebb chilijétől

Te megkóstolnád a világ legerősebb chilis tésztáját, ha tehetnéd? Vagy ha youtube-sztár lehetnél tőle? Utóbbinál tuti többen elgondolkodtak...hát ő megtette!

Ben Sumadiwiria brit séf úgy tűnik, nem félős típus - a kattintásért legalábbis mindent bevállal. Ezúttal azonban lehet, hogy kicsit lejjebb teszi majd a lécet, mert totál kikészült, miután beleevett a jakartai étterem chilis tésztájába, sőt, átmenetileg meg is süketült tőle.

A fogás elvileg a kereskedelemben kapható legerősebb chilifajtából készül, neve:100 Bird's eye chili, és míg egy tabasco szósz mondjuk 50ezres, úgy ez eléri a 20milliót a Scoville-skálán, ami a chilik erősségét mérő nemzetközi skála. A legerősebb, listavezető chili amúgy Caroline Reaper névre hallgat, és egymagában 1,57 milliós erősségű.

A 22 éves srácon látszik, hogy az első harapások után már izzad, nekivetkőzik, issza a vizet és eszi a jégkockát, mintha muszáj lenne "ez semmit sem segít" felkiáltásokkal, majd azt is elhinti, hogy ő bizony semmit sem hall, tök süket.

Vajon megérte az - elvileg - átmeneti süketség?

NÉZD MEG!

via independent

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások (1)

loborj

NINCS 20millió a Scoville-skálán, 16-ig van (Tiszta kapszaicin) bird?s eye chilies 100,000-225,000 Scoville egység, És a paprikák ereje nem adódik össze.Ha egy 100 literes hordóba 100 üveg alkohol 4,3% V/V tartalommal rendelkez? sört öntök, akkor lesz 50 liter 4,3% V/V tartalommal rendelkez? söröm.

Címlapról ajánljuk

További cikkek