Gyors, tojásos reggelik

Legtöbbünk a hétköznapokon mellőzi a legfontosabb étkezést, a reggelit! Pedig ahhoz, hogy energikusan induljon a nap, nem elég egy bögre kávé. Sőt ez talán a legrosszabb, amit tehetünk. Éhgyomorra lehetőleg ne igyunk kávét!

Forró italok reggelire >>

Aki nem szokta meg, hogy reggelizik, az el sem tudja képzelni, hogy felkelés után kapásból leerőltessen egy szendvicset, pirítóst, omlettet vagy bármilyen más falatot. De ha rászánjuk magunkat, és fokozatosan hozzászoktatjuk a gyomrunkat a reggeli evésre, meglátjuk, milyen üdén indul majd a nap.

A tojás nagyon tápláló és laktató étel, így, ha sokáig nem is jutunk ebédhez, kibírjuk vele a következő étkezésig.

Energiabomba reggelire >>

Tojásfőzési idők >>

Ha nincs sok időnk az étellel pepecselni, készítsük el az alábbi receptek valamelyikét. Gyors, ízletes és tápláló reggelik következnek!

Bundázd a kenyeret! >>

Ham&eggs másképp

Ha sütőben készítjük, megspóroljuk az álldogálást a gáz mellett. Pofonegyszerű, hamar elkészül, és amíg sül, lesz pár percünk egy sminkelésre, a hírek átolvasására vagy gyermekünk felöltöztetésére.

Omlett reggelire >>

Az alapverzió mindhárom esetben, hogy vajjal kikenjük a formát, majd kibéleljük sonkával, prosciuttóval, vagy amit éppen otthon találunk a hűtőben. Ha a sima, ham&eggs verziót készítjük, üssük bele a tojást a formába, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, végül tegyük a sütőbe, majd tálaljuk pirítóssal.

Reggeli, hogy jól induljon a nap >>

Mediterrán tojásos reggeli

Ugyanúgy kezdjük az elkészítést, mint az előző receptnél. Kenjük ki a formát vajjal, majd béleljük sonkával. Tegyünk bele koktél paradicsomot, rukkolát, majd verjünk fel egy tojást, és öntsük az edénybe. Sózzuk, borsozzuk, végül reszeljünk a tetejére kevés parmezánt.

Egy könnyebb változat

A parmezánt helyettesíthetjük mozzarellával vagy más, zsírszegény sajttal. Elhagyhatjuk a borsot is, helyette tegyünk bele petrezselymet vagy borsikafüvet.

Tálaljuk friss bagettel, pirítóssal vagy salátával!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?