Forró italok reggelire

Sehogy sem tudod rávenni magadat a reggelizésre? Akkor legalább válogass italreceptjeink közül – kakaó, kávé, tea, tej, forró csoki –, biztosan találsz kedvencet, hogy mégse üres gyomorral indulj el otthonról!

Reggeli és vacsora rovatunk arra hivatott emlékeztetni titeket, hogy mennyire fontos a rendszeres és tudatos táplálkozás. A nap első étkezéséről sokat cikkeztünk az elmúlt hetekben, dietetikusunk elmagyarázta, miért olyan fontos minőségi táplálékkal kezdeni a napot. Ha még ezek után sem tudnád rávenni magad, hogy reggel megadd a módját az étkezésnek, legalább arra hadd vegyünk rá, hogy valamilyen energiadús, meleg itallal ébreszd a szervezeted! Az ínycsiklandó kakaó, tejeskávé és társai ellen igazán nem lehet kifogásod – ráadásul az ébredés is könnyebben megy, ha tudod, hogy tested-lelked átmelengető finomság vár rád – és öt perc csak saját magadra.

Válogass péksütikből! >>

A kakaót ma már mindenféle instant porokból, granulátumokból készítik sokan, de ha egyszer visszatérünk az igazi, főzött típushoz, többet biztosan nem elégszünk majd meg a mikrózott, instant poros utánzatokkal. Nagyanyáink még mézzel, valódi kakaóval és friss, nyers, kezeletlen tehéntejjel varázsolták minden reggel az asztalra az édes finomságot: ma már a városi ember gyomra nem feltétlenül tudja megemészteni ugyan a valódi tehéntejet, helyette a szója- és rizsitalok is megteszik, de ha kapunk, akkor a kecsketejet semmiképpen se hagyjuk ki. A karamellás tej, ó, gyerekkorunk kedvence! Ez is beszerezhető ugyan zacskózva a boltokban, de az otthon készítettnek semmi sem ér a nyomába klasszikusan, pöttyös bögréből hörpölve reggel, de akár este is imádjuk, s ehhez még örök gyereknek sem kell lenni.

Lustálkodós reggelik hétvégére >>

Ha forró csokit innánk, szintén folyamodhatunk a kakaó receptjéért, de tuningoljuk még egy kicsit fahéjjal, vaníliával, a vaníliarúd kikapart magja isteni eleggyé keveredik a kakaó és a méz aromájával – már nem tudják elvenni a reggeli jókedvünket! A megszokások rabjai maradhatnak a jól bevált teánál vagy kávénál – esetleg próbáljunk ki új fajtákat, változtassunk a megszokásokon! Az angolok például tejjel, illetve tejszínnel isszák a teájukat, egy próbát megér, még ha először idegennek is fog tűnni az ötlet. A lényeg, hogy szánjunk pár percet reggelente arra, hogy elindítsuk a napot, végiggondoljuk az aznapi teendőinket, pár perc nyugalmat biztosítsunk magunknak egy bögre forró ital mellett – mert aztán az egész napos rohanásban nem biztos, hogy lesz erre lehetőség.

További forró italok receptjeiért kattints ide! >>

Oszd meg: Te mit iszol reggelire?

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeiért ide kattints! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek