Energiabomba reggelire

Talán a legegyszerűbben elkészíthető reggeliről írunk most, amihez aztán tényleg nem kell szakácstudomány: dobj össze joghurtokat és turmixokat házilag!

Volt már szó szendvicsekről, hidegen és melegen, a tojás különböző elkészítési formáiról, beszéltünk a házilag megsüthető péksütikről és ajánlottunk nektek sós krémeket, melyeket pirítósra kenve, friss zöldekkel a legjobb fogyasztani.Most joghurtokat, turmixokat ajánlunk – s bár ma már tényleg istenieket lehet kapni számos kávézóban és reggelizőhelyen, otthoni körülmények között is simán reprodukálhatjuk őket! Ha kapunk a piacon, érdemes zsírosabb natúr joghurtból feltankolni: a boltban kaphatóak általában nagyon vizesek, nem lehet velük olyan jó állagot elérni, de jobb híján persze ezek is megteszik. Ha valahol valódi görög joghurthoz jutunk, ne habozzunk a kosarunkba helyezni. A joghurtunk készülhet zabpehellyel és gyümölcsökkel, édesítés gyanánt méz, sztívia vagy bármilyen más egészséges ízesítő dobhat rajta és persze a gyümölcsök, ami a krém lelkét képezik majd: frissek híján maradnak a mirelitek és a tavalyi nyáron eltett befőttek és kompótok.

További házi joghurtokat itt találsz >>

Tipp: Ha a bogyós gyümölcsök magjait nagyon zavarónak találnánk turmixolás után, egy finom szemcséjű szűrőn öntsük keresztül a krémes masszát, így megszabadulunk a zavaró apróságoktól.

A turmixok lényege hasonló, itt azonban a kívánt állag eléréséhez több gyümölcsöt és némi tejet kell a turmixgépbe önteni. A turmix sűrűségét a gyümölcs fogja adni, itt aztán megint csak a képzelet szabhat határt. Annyi biztos, hogy a banán minden típusnak jót tesz, mert krémessé varázsolja a készülő italt, persze az íze miatt sem utolsó választás. Nyáron amúgy a joghurtot, turmixot le is fagyaszthatjuk úgy, hogy egy műanyag pálcikát állítunk a közepébe. Így, amikor legközelebb, már megfagyva kivesszük, kész is a házi jégkrém.

Aki valamilyen oknál fogva nem fogyaszt tejet (vegán étrend, tejérzékenység), annak a kókusztejet vagy a szójaitalt ajánljuk, de bárkinek érdemes ezeket a növényi alapú tejpótlókat kipróbálnia. A kókusztej általában mindenki kedvence, ráadásul főzéshez is használható.

További turmixokért ide kattints! >>

A Reggeli és vacsora rovat cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!