Grillötletek minden mennyiségben

Grillparti hozzávalói: jó idő, kellemes társaság, finom húsok, néhány bevált recept és kezdődhet is a móka! Felkészültetek? 3, 2, 1: indulhat a grillszezon!

Mindegy, hogy faszén-parázson, lávaköves vagy elektromos grillsütővel, tárcsán vagy éppen grillserpenyőben készülnek a húsok, egy a lényeg: grillezni csudajó. Tartsatok velünk, és garantáljuk, hogy a szezon tizedik kerti mulatsága sem lesz unalmas, hisz megannyiféleképpen süthetjük a húsokat. Lássuk csak!

Sokak nagy kedvence: a saslik

Nem kell hozzá más, mint beáztatott bambusznyársak, egy adag hús, néhány fej hagyma, egy kis zöldség, néhány forgatás a parázs felett és készen is vannak az ínycsiklandó húsnyársak, amik a felfűzött zöldségeknek köszönhetően általában kettő az egyben fogások, vagyis a körettel sem kell külön bajlódnunk.

Az igazi hamburger és más húspogácsák

A toplistás hamburgerpogácsán kívül darált húsból még számtalan ételt varázsolhatunk.

Hússzeletek grillezése és a pácok

Egy jól eltalált pác és már csak a hús vastagságára kell ügyelnünk: ha túl vékony, kiszárad sütés közben, ha túl vastag, nem sül át rendesen a belseje. Szeletben való grillezéshez a zsírosabb húsokat (pl. tarja, oldalas) ajánljuk, ha mégis szárazabb húst választunk, érdemes pl. szalonnába göngyölni, hogy megóvjuk a kiszáradástól.

NoSalty-tipp: Sütés közben véletlenül se szurkáljuk a húsokat, húscsipesz segítségével forgassuk!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!