Segítettünk elkészíteni a legszebb gesztenyeszívet Valentin-napra, megfőztük Forrest Gump garnélás gumbóját

Az előző hét is igen izgalmasan telt, hiszen (szinte) az összes citrusból készítettünk lekvárt, tofuból nuggetset sütöttünk, ami legalább olyan finom lett, mint a csirkéből készült változat, és a tökéletes kocsonya titkának is utánajártunk.

 1. Így készíts csokiba mártott gesztenyeszívecskét Valentin-napra
  1.

  Így készíts csokiba mártott gesztenyeszívecskét Valentin-napra

  Későn jutott eszedbe, hogy valami finomság is kéne az asztalra Valentin-napra? Mutasd meg ezzel a recepttel, hogy a te szíved is gesztenyéből van!

 2. A nuggets, ami sosem látott csirkét, mégis ugyanolyan finom
  2.

  A nuggets, ami sosem látott csirkét, mégis ugyanolyan finom

  Olyan nuggets-utánzatot sütöttünk hús nélkül, hogy megáll az ész. Abszolút nem hiányzott belőle a hús, szóval ha vegánként hiányzik néha a junkfood és a régi kedvenc csirkés kajáid, vagy csak szeretnél kicsit tudatosabban táplálkozni, próbáld ki!

 3. Szegfűbors, a furcsa bogyó, amitől mindennek boldog íze lesz
  3.

  Szegfűbors, a furcsa bogyó, amitől mindennek boldog íze lesz

  Melyik az a fűszer, ami olyan komplex, hogy több másik ízesítő nevét össze kellett ahhoz ragasztani, hogy találó nevet kapjon? Melyik az a fűszer, ami képes mély, melengető aromát adni bármilyen ételnek, legyen az sós vagy édes? Na, melyik?

 4. Így főztem lekvárt (majdnem) az összes citrusból
  4.

  Így főztem lekvárt (majdnem) az összes citrusból

  A narancslekvár az a pont, ahol a tél és a befőzés találkozik, és ebből a metszetből lép elő a kedvenc édes, kesernyés, fantasztikus színű lekvárunk. De gyakran megfeledkezünk arról, hogy ennek a gyümölcsnek megannyi közeli rokona van, és ezekből ugyanolyan észbontó lekvár készülhet.

 5. A tészta, ami attól lesz mennyei, hogy forró olajjal locsolod le – Csekkold új TikTok-videónkat!
  5.

  A tészta, ami attól lesz mennyei, hogy forró olajjal locsolod le – Csekkold új TikTok-videónkat!

  Ki gondolná, hogy az olaj nemcsak bő olajban sütéshez jó, de ízével is képes lehet feldobni egy ételt? Itt a tízperces fogás, amit bárki el tud készíteni, és meglepően finom is!

 6. Huevos rancheros – a farmerek tojása, a villásreggelik sztárja
  6.

  Huevos rancheros – a farmerek tojása, a villásreggelik sztárja

  Ha annyira rajongtok a mexikói ízekért, mint mi, ezt az egyszerű tojásreggelit egyszerűen nem hagyhatjátok ki! Beugró receptnek is szuper, mert még azok is garantáltan el tudják készíteni, akik eddig nem mertek nekiállni otthon mexikói fogásnak.

 7. 7 sütési tipp, amit nagymamáink tanítottak nekünk
  7.

  7 sütési tipp, amit nagymamáink tanítottak nekünk

  A nagymama süteményei örök emlékeket hagynak bennünk. Azok az ízek, amelyeket ők tudtak belecsempészni egy-egy süteménybe, feledhetetlenek, mi pedig felnőttként csak remélni tudjuk, hogy felérhetünk egyszer az ő tudásukhoz.

 8. Így lesz tökéletes a kocsonyád – Gyorstalpaló kisokos kezdőknek
  8.

  Így lesz tökéletes a kocsonyád – Gyorstalpaló kisokos kezdőknek

  Kétféle ember létezik: aki imádja a kocsonyát, és aki az étel zselés állaga miatt tartózkodik attól, hogy megkóstolja a nem mindennapi ízekkel rendelkező házias különlegességet. Aki kicsit is jártas a házi kocsonyakészítésben tudja, minden házban máshogy készítik, így most mi sem szeretnénk szentírásba foglalni a tuti receptet, csupán abban szeretnénk segíteni, hogy ha arra kerül a sor, mindenkinek ízletes és szép fogás kerüljön az asztalára.

 9. A krémes paprikás krumplileves, ami mindenmentesen is hibátlan
  9.

  A krémes paprikás krumplileves, ami mindenmentesen is hibátlan

  A klasszikus krumplileves receptjét mindannyian fújjuk még álmunkból felkeltve is, szakácsunk, Gréti receptje azonban egy új, krémes, és könnyen elkészíthető levest mutat be nekünk, amit érdemes kipróbálni, ha szereted a krumplilevest és a paprikás krumplit is!

 10. Így fest Forrest Gump „legjobb jóbarátjának" garnélás gumbója
  10.

  Így fest Forrest Gump „legjobb jóbarátjának" garnélás gumbója

  Kultúrfelvágott című sorozatunk legújabb felvonásában minden idők egyik legszebb filmjének (egyik) ikonikus ételét mutatjuk be. A Forrest Gump nemcsak a Dr. Pepper üdítőt és a huszadik századi amerikai történelmet mutatta meg a világnak, de a rákászat világából is adott némi ízelítőt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek