A krémes paprikás krumplileves, ami mindenmentesen is hibátlan

A klasszikus krumplileves receptjét mindannyian fújjuk még álmunkból felkeltve is, szakácsunk, Gréti receptje azonban egy új, krémes, és könnyen elkészíthető levest mutat be nekünk, amit érdemes kipróbálni, ha szereted a krumplilevest és a paprikás krumplit is!

A krémes paprikás burgonyaleves nem tartalmaz semmilyen tejterméket, az ételt önmagával kell besűríteni ahhoz, hogy selymesen lágy és finom legyen. Mutatjuk a teljes receptet, amely nemcsak laktózmentes, de gluténmentes is!

Amire szükséged lesz: 2 közepes darab vöröshagyma, 3 közepes darab tv paprika, 2 közepes szár halványító zeller, 1 nagy db paradicsom, ízlés szerint só és bors, 1 evőkanál fűszerpaprika, 4 db babérlevél, 1 liter zöldség alaplé, 1.5 kg burgonya, 3 evőkanál olívaolaj

Kattints ide a paprikás burgonyaleves teljes receptjéért!

Az aprított hagymát, zellerszárat és paprikát egy kevés olívaolajon párolni kezdjük egy nagy lábasban.

Felkockázzuk a paradicsomot, ezt is mellédobjuk. Sózzuk, borsozzuk, a fűszerpaprikát is beleszórjuk, majd két perc múlva felöntjük zöldségalaplével. Érdemes saját zöldséglevet használni, de kockából vagy zseléből hígított is jó.

Ekkor összeturmixoljuk az alapot. Beledobjuk a babérleveleket és a kockázott burgonyát, utánasózzuk, majd közepes lángon addig forraljuk, ameddig megfő a krumpli.

Itt egy-kétszer újból beleforgatunk a botturmixszal, ezzel sűrítjük, és kész.
Aprított zellerlevéllel vagy petrezselyemmel tálaljuk, és mehet rá bármilyen tejföl: vegán, laktózmentes vagy sima, ami a diétába beleillik.

Kattints ide a paprikás burgonyaleves teljes receptjéért!

A krémes paprikás burgonyaleves teljes receptje itt található, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek