7 mennyei kocsonya, mely karácsonyig remeg majd
Ha azt érzed egyszerűen nem bírod ki kocsonya nélkül szilveszterig, akkor hoztunk pár remek variációt, melyet már karácsonykor is falatozhatsz.
NosaltyHa azt érzed egyszerűen nem bírod ki kocsonya nélkül szilveszterig, akkor hoztunk pár remek variációt, melyet már karácsonykor is falatozhatsz.
NosaltyA 17. alkalommal megrendezett badacsonytördemici kocsonya szépségversenyen egy igazán különleges alkotás győzedelmeskedett. Képet is mutatunk róla!
NosaltyÖrülhet a város és az érdeklődők, hiszen a naptári tavasz első napjain újra megrendezik Miskolcon a kocsonyafesztivált.
NosaltyA magyar konyha nem egy olyan ételt tud felsorakoztatni, ami hallatán vagy felcsillan a szemed, vagy hanyatt-homlok menekülsz.
NosaltyAz egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt, a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.
Lakos BenedekA nemrégiben szakácskönyvet is kiadó, Stanley Tucci kipróbálta a magyarok egyik kedvenc ételét, melybe azonnal beleszeretett.
NosaltyAz előző hét is igen izgalmasan telt, hiszen (szinte) az összes citrusból készítettünk lekvárt, tofuból nuggetset sütöttünk, ami legalább olyan finom lett, mint a csirkéből készült változat, és a tökéletes kocsonya titkának is utánajártunk.
NosaltyKétféle ember létezik: aki imádja a kocsonyát, és aki az étel zselés állaga miatt tartózkodik attól, hogy megkóstolja a nem mindennapi ízekkel rendelkező házias különlegességet. Aki kicsit is jártas a házi kocsonyakészítésben tudja, minden házban máshogy készítik, így most mi sem szeretnénk szentírásba foglalni a tuti receptet, csupán abban szeretnénk segíteni, hogy ha arra kerül a sor, mindenkinek ízletes és szép fogás kerüljön az asztalára.
NosaltyTúl sok volt az elmúlt napokban a meleg fogásokból? Készíts kocsonyát vagy hidegtálat, mutatunk néhány fenséges receptet!
NosaltyKészüljön egy kis kocsonya a két ünnep között, hogy méltón búcsúztassuk 2021-et, vagy együnk egy jót az új esztendőben belőle.
NosaltyAz ünnepek és a tél folyamán sokan készítenek ízletes hideg kocsonyát, melynek rendszerint sertéshús az alapja. Népszerű fogás, ugyanakkor sokakban merülhet fel a kérdés, miért csak disznóhúsból eszünk kocsonyát? Nos, szokások ide vagy oda, idén karácsonykor érdemes kicsit csavarni a recepten, és sertés helyett a karácsonyi halászlé fő alapanyagát belefőzni a hidegen fogyasztható, remegős ételbe!
Hering AndrásA kocsonya igazán megosztó étel, mégis sok helyen nem múlik el úgy az ünnepi időszak, hogy ne kerülne az asztalra. Hét receptet hoztunk, ha ki szeretnétek próbálni, vagy ha új receptre vágytok!
NosaltyMikulás alkalmából a gyerekeknek kedvezünk mai menünkkel: házi csirkenuggets-et és édes élvezeteket kínálunk.
NosaltyProbléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.