9 kívánatos kis desszert, amibe fanyar citrust csempészünk
Jöjjön pár falatnyi édes boldogság, amit a citrusok fanyar íze tesz tökéletessé! Lekvártól a tortán át a könnyen elkészíthető brownie-ig mindent találtok nálunk!
NosaltyJöjjön pár falatnyi édes boldogság, amit a citrusok fanyar íze tesz tökéletessé! Lekvártól a tortán át a könnyen elkészíthető brownie-ig mindent találtok nálunk!
NosaltyTélen feltehetően jóval több citrust fogyasztunk, mint az év többi szakában, ezért nem árthat némi vérfrissítés ebben a nagy monotóniában. Lássuk, hány különböző módon kerülhetnek felhasználásra a narancsok, citromok, grapefruitok.
Lakos BenedekNapi Tipp: Ha még sosem próbáltad ki ezt a trükköt, akkor most eljött az ideje! Nem csak pénztárcabarát megoldás, de még a sütést-főzést is megkönnyíti!
NosaltyA következő tipp sokakat meglephet, érdemes azonban kipróbálni, hiszen ha nincsen facsarónk, ezzel a konyhai eszközzel sokkal könnyebb lesz hozzájutni a citrusok vitamindús és ízletes levéhez.
NosaltyA nagy melegben nincs is jobb, mint egy frissítő citrusos sütemény. A nyárias sütésekhez hoztunk most egy szuper tippet, amivel új dimenzióba emelheted a citrusos süteményeid ízét!
Szász NóriAz előző hét is igen izgalmasan telt, hiszen (szinte) az összes citrusból készítettünk lekvárt, tofuból nuggetset sütöttünk, ami legalább olyan finom lett, mint a csirkéből készült változat, és a tökéletes kocsonya titkának is utánajártunk.
NosaltyA narancslekvár az a pont, ahol a tél és a befőzés találkozik, és ebből a metszetből lép elő a kedvenc édes, kesernyés, fantasztikus színű lekvárunk. De gyakran megfeledkezünk arról, hogy ennek a gyümölcsnek megannyi közeli rokona van, és ezekből ugyanolyan észbontó lekvár készülhet.
Lakos BenedekBár a hangulatunk sok tényezőtől függ, jó ideje tudjuk, hogy az ételekkel is meghackelhetjük azt, hogyan érezzük magunkat. Az alábbiakban 4 olyan ételt hoztunk, ami a dietetikus szerint elősegíti az endorfintermelést.
Szász NóriA tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!
Hering AndrásA kezeletlen citrusfélék megmaradt héjába lehelhetünk új életet egy érdekes trükkel. Ha legközelebb ilyet veszünk, tartsuk meg a kifacsart feleket.
Lakos BenedekLegyen illatos, keserű, hosszúkás vagy teljesen gömbölyű, a citrusok elképesztő skálán mozognak, a különlegesebb fajtákkal pedig egyre többet találkozhatunk itthon is.
Nábelek ZsófiMai menünkben húst mentünk hortobágyiba, sült céklát teszünk a salátánkhoz, és még egy madártejet is összehozunk a megmaradt tojásfehérjéket használva.
Macsuga ViktóriaNemcsak finomak együtt, keverékük a szív- és érrendszer egyik legjobb természetes támogatója is lehet. A hibiszkusz és a rooibos hatásairól:
Németh OrsiA levelek összeérése nemcsak esztétikai kérdés: a zsúfolt elrendezés betegségekhez, kártevők megjelenéséhez és a növények legyengüléséhez is vezethet.
Németh OrsiSokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
A magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...