Napsütötté tettük a reggeli tojásodat, elárultuk, hogyan lesznek igazán izgalmasak a sóskás fogások

A múlt hét igazán izgalmasan telt, hiszen elárultuk, hogyan készíthetsz mennyei mártogatóst bármely zöldségből, maradékból dobtunk össze csodás salátákat, és lakótársakká tettük a rebarbarát és a bodzát egy óriási, impozáns pohárban.

 1. Bármilyen zöldségből mártogatóst készíthetsz ezzel a módszerrel
  1.

  Bármilyen zöldségből mártogatóst készíthetsz ezzel a módszerrel

  A mártogatós egy nagyon színes és változatos műfaj, persze könnyű ezt mondani. Az improvizálás recept nélkül nem olyan egyszerű, ezért most jöjjön egy univerzális, mindennel használható alapötlet.

 2. 6 furcsa alapanyag, amitől őrjítően finom lesz a levesed
  2.

  6 furcsa alapanyag, amitől őrjítően finom lesz a levesed

  Levesbe nagyon sok minden tehetünk, ez is valahol a fogás szépsége. Persze az olyan alapvető dolgokon túl, mint zöldség, hagyma, fokhagyma, hús és fűszerek, néhány szokatlan dolog is a fazékba eshet, sokkal, de sokkal ízesebbé téve az ételt.

 3. A legjobb saláták gyakran maradékokból készülnek
  3.

  A legjobb saláták gyakran maradékokból készülnek

  A saláta egy sokszínű spektrum, ami az egyszerű leveles zöldektől tart, a sült zöldségeken át, egészen a gabonákig és tésztáig. És ezen a spektrumon általánosan elfogadott igazságnak tűnik, hogy maradékból finomabb lesz a saláta.

 4. A bodza és a rebarbara lakótársak lettek egy óriás pohárkrémben
  4.

  A bodza és a rebarbara lakótársak lettek egy óriás pohárkrémben

  A trifle talán nem a legismertebb édesség kis hazánkban, pedig ez az impozáns óriás pohárkrém megérdemel minden pillanatnyi figyelmet. Én most egy nyárköszöntő, rebarbarás-bodzás verziót készítettem.

 5. A trükk, amitől még finomabb, egyenesen napsütötte aranysárga lesz a tojásreggelid
  5.

  A trükk, amitől még finomabb, egyenesen napsütötte aranysárga lesz a tojásreggelid

  Vannak dolgok, melyek sose jutnának eszünkbe magunktól, pedig ha belegondolunk, tulajdonképpen logikusak. És miért ne illene a sárgarépa édesen-sós narancs színe és íze egy mezei reggeli tojásételhez? Mi most a répa levében fürösztöttük meg a tükörtojásainkat, és de jól tettük!

 6. Színes, fanyar, illatos – Így használd a rebarbarát egy profi cukrász szerint
  6.

  Színes, fanyar, illatos – Így használd a rebarbarát egy profi cukrász szerint

  A rebarbara tavasz végén, nyár elején jelenik meg a piacokon, ezt a szezont pedig érdemes kiélvezni, ameddig van rá lehetőségünk. Most egy profi cukrász mondja el, szerinte mire figyeljünk, és hogyan tudja a legjobb arcát mutatni a zöldség, amit desszertekbe teszünk.

 7. Készíts igazi, friss sangriát, aminek köze sincs a bolti pancshoz
  7.

  Készíts igazi, friss sangriát, aminek köze sincs a bolti pancshoz

  Aránylag olcsó és könnyen fejünkbe szálló boralapú lőre, vagy ügyes kezekben kiváló nyári frissítővé váló koktél? Hogy álltok az ibériai félsziget kancsós-gyümölcsös kevert italával?

 8. Így lesz a savanyú sóskából fincsi főzelék, leves vagy saláta
  8.

  Így lesz a savanyú sóskából fincsi főzelék, leves vagy saláta

  Megosztó zöldség, amelyért vagy rajongunk, vagy messziről elkerüljük. A sóska jól elkészítve egy igazi kuriózum, amit tavasztól frissen, vagy fagyasztva egész évben bátran készíthetünk, érdemes kísérletezni vele, mert nagyon egészséges és finom ételek készíthetők belőle.

 9. Így készítsd el Olaszország legbujább, opálos-sárga italát, a limoncellót
  9.

  Így készítsd el Olaszország legbujább, opálos-sárga italát, a limoncellót

  A házi limoncello, ami nem kevesebb, mint tizenegy citromból készült, és a vodkától oly' buja, most a tied lehet. Öntsd az olasz életérzést a poharadba, dőlj hátra, és szürcsölj bele a nyárba!

 10. Készíts mennyei Snickerst datolyából – Itt az új TikTok-videónk!
  10.

  Készíts mennyei Snickerst datolyából – Itt az új TikTok-videónk!

  Ennél valami finomat, de jó lenne, ha minél kevesebb cukor lenne benne, és még viszonylag egészséges is lenne? Legújabb TikTok-videónkban az egyik legnépszerűbb csokoládédesszert, a Snickers vegán változatát készítettük el!

Címlapról ajánljuk

További cikkek