Íme a trükk, amitől sokáig friss marad a kibontott feta sajt

Miként kerülheted el, hogy a fetád megromoljon? Napi Tippünkben megosztunk néhány trükköt, hogy minél tovább friss maradjon a sajtod, és elkerüld a kellemetlen meglepetéseket.

Nincs is annál rosszabb, mint izgatottan kibontani a feta sajtot, majd egy erős, orrfacsaró szaggal találkozni... Bizony-bizony, a fetád megromlott. Bár elméletileg elég kicsi az esély, hogy ez megtörténik, de sajnos előfordulhat. Mutatjuk, mire kell figyelned ahhoz, hogy ne romoljon meg a hűtőben lévő kibontott feta sajt.

Íme a trükk, amitől sokáig friss marad a kibontott feta sajt

Tárold folyadékban a feta sajtot

Ha sokáig szeretnéd élvezni például a görög salátát vagy a spenótos-fetás csirketekercset, akkor érdemes folyadékban (például olajban vagy sós lében) tárolni a fetát, hogy ezzel meghosszabbítsd az eltarthatóságát. Fontos továbbá megemlíteni, hogy nem érdemes lefagyasztani a fetát, mivel ettől teljesen megváltozik a textúrája és az íze is. Ha pedig úgymond „szárazon" hagyod egy dobozban, akkor rendkívül rövid ideig marad friss. Tehát mi a megoldás? Vegyél folyadékban tárolt fetát, vagy készíts saját sós lét, amit vízből és sóból dobhatsz össze könnyedén.

A maradék sós levet egyébként simán felhasználhatod főzéshez, például sült csirkéhez, szóval nem érdemes kidobni.

Készítsd el ezeket a fetás fogásokat:

Innen lehet tudni, hogy megromlott a feta sajt

A „jó" hír az, hogy a megromlott feta sajtot nagyon könnyű felismerni. Először is kóstoláskor keserű ízt fogsz érezni, miközben a fetának enyhének kell lennie, egy kis savanykás ízzel, így bármi, ami ennél erősebb, az azonnal jelzi, hogy közeledik a lejárati ideje vagy már meg is romlott. Egy másik árulkodó jel a szag: a megromlott feta sajtnak élesztős, kellemetlen szaga van, amit gyorsan észreveszel.

A penész pedig a legnyilvánvalóbb jele annak, hogy a feta sajt már nem jó.

Az alábbi fetás finomságokat se hagyd ki:

Érdemes mindig alaposan lecsekkolni minden sajtot (főleg a nyári hőségben), mielőtt elfogyasztod, függetlenül attól, hogy mennyi ideig volt a hűtőben. Nem a világ vége, ha véletlen penészes fetát eszel, de az elfogyasztása kellemetlen tüneteket, például hasmenést és hányást is okozhat.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Hasonlóan őrült, de isteni konyhai ötletek várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...