4 reggeli szokás, amivel elkerülheted a bőr öregedését

Ahogy az egészséges test, úgy a szép bőr is javarészt a konyhában készül – egyáltalán nem mindegy, hogy a bőr öregedése szempontjából hogyan indítod a napot.

Lehet, hogy az öregedés az élet elkerülhetetlen velejárója, de a legtöbben szeretnénk késleltetni. A szép bőr évszázadok óta a szépség egyik legfontosabb ismérve, és bár a bőrhibákkal sincs semmi probléma, általában azért törekszünk arra, hogy minél tisztább, ránctalanabb, fiatalabb maradjon, ráadásul minél hosszabb ideig. Ezek a reggeli szokások segíthetnek abban, hogy kitoljuk a bőr öregedését.

Kezdjük rögtön egy nagy pohár vízzel!

Igyál egy nagy pohár vizet!

Nemcsak kívülről, de belülről is nagyon fontos a hidratálás a bőrödnek: segít megőrizni a rugalmasságát. Ha a bőr elveszíti ezt a rugalmasságot, ráncosodni fog – ez természetes folyamat, de a megfelelő hidratációval lehet késleltetni. Ezen kívül a vízivás segít a szervezetnek kiválasztani a méreganyagokat.

Egyél több avokádót!

Persze nem muszáj pont avokádót, a lényeg a zsírsavakban van: ez a gyümölcs ugyanis tele van ómega-3 zsírsavakkal, amelyek segíthetnek megvédeni a bőrt a korai öregedéstől. Ezek a zsírsavak segíthetnek csökkenteni a gyulladást, miközben növelik a bőr hidratáltságát. A napsugárzás okozta károsodás a bőr korai öregedésének egyik elsődleges oka, és kutatások kimutatták, hogy az ómega-3 pótlása csökkentheti a bőr UV-sugarakkal szembeni érzékenységét. ómega-3 található még bőséggel a halfélékben, illetve az olajos magvakban.

Legyen a reggelidben gyümölcs!

A gyümölcsök jó része tele van antioxidánssal, ami hozzájárul a szervezet gyulladásának csökkentéséhez, ez pedig nagyon fontos a szép bőrhöz. Az antioxidánsok ezen kívül képesek lehetnek a napsütés miatt keletkező károsodást is javítani. A legjobb választást azok a gyümölcsök jelenthetik, amelyek tele vannak C-vitaminnal, mint például a citrusfélék, az eper, a kivi vagy a mangó.

Ne hagyd ki a tojást sem!

Mindegy, hogyan készíted el (egészen addig, amíg nincs benne túl sok hozzáadott zsiradék), a tojás igazi szuperkaja reggelire. A tojás kiváló minőségű fehérjét, valamint D-vitamint tartalmaz, mindkettőről kimutatták már, hogy támogatja a bőr egészségét. Az étrendi D-vitamin megvédhet a Nap által okozott bőrkárosodástól, így csökkentheti a ráncok megjelenését. Egy korábbi kutatás kimutatta, hogy azok, akiknél alacsonyabb a szervezet D-vitamin szintje, biológiailag idősebbnek számítanak, mint azok, akiknek van elegendő D-vitamin a szervezetében.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.