Ezek a kávézási szokások felgyorsítják az öregedést

Csak óvatosan azzal a reggeli feketével – nem mindenhogy egészséges a kávézás sem, sőt!

A kávéval kapcsolatban rengeteg ellentmondásos kutatás lát napvilágot, nehéz eldönteni, hogy tulajdonképpen egy alapvetően egészséges koffeines italról, vagy az ördög leveséről van szó. Az teljesen biztos, hogy az alábbi szokások akár éveket is elvehetnek az életedből, a kávé ugyanis gyorsíthatja az öregedést, így ezeket inkább hagyd el, ha a feketédről nem akarsz lemondani.

Ezek a kávészokások felgyorsítják az öregedést

Kávézol a reggeli helyett

Egy bizonyos fokig érdemes a szervezetre figyelni, és menni a jelei után – de ha reggel még nem vagy éhes, egy kávét viszont mindig iszol, azzal többet ártasz, mint használsz. Nem véletlen, hogy a reggelit nevezik a nap legfontosabb étkezésének: ha nem is vagy ilyenkor farkaséhes, egy kis adag egészséges és tápláló reggelit (pl. zabkását) azért egyél a kávé mellé, különben felgyorsíthatod a szervezeted öregedését.

Tejszínnel és cukorral iszod

Nincs semmi baj a kalóriadús kávékkal – ha nem minden nap fogyasztod őket. Teljesen érthető, ha nem szereted a kávét feketén, sokan vagyunk ezzel így, de ahelyett, hogy telenyomnád tejszínnel és cukorral, tegyél inkább bele sovány tejet vagy növényi italt, és ízesítsd kalóriamentes édesítőkkel, például steviával vagy eritrittel. Így nem óriási cukorbombával kezded a napodat.

Kávét iszol víz helyett

A hidratálás nagyon fontos, sokan viszont ezt elfelejtjük, mikor már a napi harmadik kávénkkal fojtjuk le a stresszt. Bár a kávé is folyadék, köze sincs a vízhez a szervezet szempontjából: nem hidratál megfelelően, sőt, még egy kicsit hajtja is a vizet – ha azonban elég vizet vagy cukrozatlan teát iszol mellé, nincs semmilyen komoly hatása.

Érdemes az egészségedért megfogadni a tanácsokat

Reggel és este is iszod a kávét

Bár friss kutatások szerint a délutáni kávé az alvásminőségen nem ront, azért bőven van, akit fenntart késő éjjelig – ez pedig már felboríthatja a szervezet természetes ritmusát, és fáradtabbá tehet. Ha pedig másnap fáradt vagy, valószínűleg több kávé után nyúlsz, és már meg is születik az ördögi kör. Érdemes délután 2-ig meginni az utolsó napi adagot, ha tudod, hogy a koffein ilyen hatással van rád!

Forrásunk volt.


Ha kortyolnál még egy kis feketét:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Címlapról ajánljuk

További cikkek