Szokások, melyekkel megszüntetheted a fejfájást

Ha ezúttal nem szeretnél a gyógyszerhez nyúlni, ha fáj a fejed, akkor próbálj ki egy természetes módszert a lentebb soroltak közül.

A fejfájásnak számtalan oka lehet, ezért nehéz felvenni vele a küzdelmet. Kiválthatja pl. idegesség, kimerültség, pszichés stressz, szorongás, időjárás-változás, a szem megerőltetése, különböző betegségek, a helytelen testtartás, izomfeszülés, vércukorszint ingadozása, de akár bizonyos élelmiszerek fogyasztása is. Ha nem szeretnél feltétlenül pirulákat bekapkodni, próbáld ki az alábbi természetes megoldások valamelyikét fejfájásodra!

Szokások, melyekkel megszüntetheted a fejfájást

Testmozgás

A mozgásszegény életforma hozzájárul ahhoz, hogy többször fájjon a fejed. Éppen ezért a szakértők azt javasolják, hogy iktasd be a sportot az életedbe. Korábban számos tanulmány kimutatta, hogy az edzés jelentősen csökkentheti a migrén intenzitását, gyakoriságát és időtartamát is.

Kevesebb alkohol

Az alkoholfogyasztás rengeteg negatív hatással járhat, többek között előidézhet fejfájást is. Korábban már több tanulmányban is publikálták, hogy az alkohol a gyakori fejfájást szenvedők körülbelül egyharmadánál válthat ki migrént.

Mellőzd a hisztaminban gazdag ételeket

A hisztamin olyan létfontosságú dolgokra van hatással, mint például immunválaszok kialakítása vagy gyulladási folyamatok. Éppen ezért érdemes minél kevesebb hisztaminban gazdag ételt fogyasztani, mint például a piros paradicsom, az érlelt sajtok, sörök, borok, fermentált vagy akár a kakaóban gazdag ételek.

Elég alvás

Az is fontos, hogy éjjel mit csinálunk: a nem megfelelő mennyiségű alvás napközben visszatérő fejfájáshoz vezethet. A megfelelő mennyiség pedig 7-9 órát jelent a szakértők szerint.

Egyszerű lábfürdő

A fejfájás csökkentésére egy egyszerű lábfürdő is kiváló. Egy lavórba engedjünk forró vizet, amelyet még bőrünk képes elviselni, egy tálba pedig jéghideg vizet. A forró vízbe tegyük a lábunkat, miközben egy jeges vízbe mártott kendővel a halántékunkat, tarkónkat borogatjuk. A forró víz tágítja a véredényeket, és fokozza a lábunkban a vérkeringést, a jeges borogatás pedig összehúzza a véredényeket, így csökkenti a fájdalmat.

Forrásunk volt.


Még több a fejfásáról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek