Ezekkel az itthon is megtermő zöldségekkel turbózhatod fel az immunrendszered

A Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazánkban is megtermő gyümölcsöket és zöldségeket sorakoztatja fel, ezzel is megmutatva nekünk, hogyan turbózhatjuk fel immunrendszerünket. 

Akoronavírusmiatt most kifejezetten fontos, hogy természetes vitaminokkal és ásványi anyagokkal támogassuk immunrendszerünk helyes működését. AFelelős Gasztrohős Alapítványéppen ezért látványos grafikákon mutatja meg, milyen Magyarországon is megtermő, jó áron kapható zöldségeket és gyümölcsöket érdemes fogyasztanunk a következő időszakban.

Ezt is olvasd el!

Ezekre az élelmiszerekre van szükséged valójában a szakemberek szerint

C-vitamin-források

A hazánkban is megtermő káposztafélék vagy például a csipkebogyó is kifejezetten magas C-vitamin-tartalommal rendelkeznek, sokan pedig nem is gondolnánk, hogy jelentős vitaminmennyiség található a burgonyában, valamint például a gesztenyében? Utóbbit sajnos most frissen aligha tudjuk beszerezni, azonban a káposztafélékkel és némi burgonyával mindenképpen érdemes dolgoznunk, ha valami finom és tartalmas fogáson törjük a fejünket.

Hagymafélék

A hagymafélékben található szerves kénvegyület, az allicin kitűnő immunerősítő. A tudomány még nem igazolta ugyan, hogy rendszeres fogyasztása megvédene minket a vírusos megbetegedésektől, azonban ettől még biztosan nem árthat nekünk, ha főleg a tavaszi időszakban friss és ízletes hagymaféléket viszünk be a szervezetünkbe. Azt ugyanakkor fontos tudnunk, hogy a hagymafélék, hagymakivonatok és -porok nem váltanak ki semmilyen gyógyszeres kezelést egy megbetegedés esetében sem.

A hagymafélék továbbá gazdagok fruktánokban és galakto-oligoszacharidokban, melyek táplálják a bélflórát. Köztudott, hogy az egészséges bélflóra elengedhetetlen az erős immunrendszerhez - derül ki a A Felelős Gasztrohős cikkéből.
A hagymafélékben több hasznos, hőérzékeny vegyület is található, éppen ezért ha tehetjük, nyersen is fogyasszunk néha napján hagymát.

Spenót

A spenótot rengeteg okból lehet imádni. Ez a leveles zöldség már március végén is frissen kapható a zöldségeseknél, és csak úgy hemzseg az olyan anyagoktól, amelyek szükségesek az immunrendszer helyes működéséhez: rengeteg rostot tartalmaz, van benne C-vitamin, vas, kalcium, folsav, magnézium és béta-karotin is, amelyből a szervezetünkben A-vitamin képződik.

Torma

Bár még nem bizonyított, hogy a torma megvédene minket a vírusos megbetegedésektől, azt már kutatják, segít-e megfékezni a légúti megbetegedések kialakulását. Mindenesetre ha csak az otthon bevetett megfázás elleni praktikákat alkalmazzuk, mindannyian tudjuk, mennyire hatékonyan tisztítja a torma a légutakat. Hamarosan itt a húsvét is, így éppen aktuális, hogy elővegyük ezt az ízletes, csípős növényt.

via Felelős Gasztrohős Alapítvány

Címlapról ajánljuk

További cikkek