Ezekkel az ételekkel leszel szerencsés egész évben

Mit esznek az emberek a világ különböző pontjain, hogy szerencsések legyenek a kövekező évben? Mutatjuk, mi van a lencsén túl! 

Nemcsak nálunk vannak ám szerencsehozó ételek és babonák szilveszterkor! Nálam a lencse és a korhelyleves az alap 31-én és elsején, valamint a világ egyik legbugyutább filmje, a 200 szál cigi, és indulhat az ünneplés.

De vajon mit esznek a világ más tájain, hogy biztosan szerencsések legyenek az új évben? Mutatunk egy körképet!

Fekete bab, zöldek, kukoricakenyér

Még azok is, akik nem az USA déli részéről származnak, előszeretettel fogyasztanak újév alkalmából feketebabot leveles zöldségekkel a szerencse jegyében, mindehhez egy szelet kukoricakenyeret adnak. Ez a mondás járja: “bab pennyért, levelesek dollárért, kenyér az aranyért”. Legalábbis valami hasonló :)

Sertéshús a sokaságért

A világ számos pontján úgy tartják, hogy a sertés az orrával előre kotorászó mozdulatokkal a fejlődést, progressziót, szerencsét segíti elő, ezért a rengeteg helyen kerül sertéshús az ünnepi asztalokra - szárnyasok pedig sosem.

Szőlőszemek szerencséje

Spanyolországban és Mexikóban az a szokás járja, hogy éjfélkor, és az azt követő 12 órában muszáj 12 szem szőlőt elrágcsálni ahhoz, hogy szerencsés legyen a következő év. Pakolj a vendégsereg elég szőlőfürtöket is a tálcákra!

Guruló gránátalmamagvak

Görögországban teljes gránátalmákat, pontosabban azok magvaikat szórják szét a földön újévkor, a földek termékenységét jelképezve, hiszen a magok mindig a termékenységgel vannak összefüggésben.

Halak, halak

Annyira sok hal úszkál a tengerben, az ázsiaiak például egész halakkal ünneplik a holdújévet, de a tengeri finomság az egész világon bőséget szimbolizál, az európaiak pedig szeretnek tőkehalat, pontyot és heringet enni újévkor. Bár nem eszik meg, de úgy tartják, a halak pikkelyei a bőséget szimbolizálják.

Tészta és rizs

Ázsiában úgy tartják, ha a hosszú rizs- vagy üvegtésztákat nem vágod ketté, akkor hosszú, szerencsés évet hoznak neked, a rizs pedig egyértelműen a gazdagságot és jólétet szimbolizálja.

Süteményből is van szerencsehozó

A kör alakú finomságok a "teljes körű" boldogságot szimbolizálják, amivel a süti felruházza az elfogyasztóját. Mi biztosan nem ellenkezünk, egyesek odáig mennek, hogy pénzérméket sütnek a kis finomságokba, hogy az elfogyasztója biztosan a legbőségesebb szerencsében részesüljön!

Ezeket olvastad már?

via Allrecipes

Címlapról ajánljuk