Ezeket tedd és edd az év első napján, hogy egész évben szerencséd legyen

Mint minden ünnepünkhöz, a szilveszterhez is kapcsolódnak régi babonák, amikkel megalapozhatjuk a szerencsénket. Te betartod a szilveszteri babonákat?

Sokan talán azt gondoljuk, valójában nem azon múlik az egészségünk, a szerelmi életünk és a pénztárcánk vastagsága, hogy betartjuk-e a régi babonákat, de a legtöbben nem kockáztatunk. Minden évben lencsét és disznót eszünk újév napján, a szárnyasokból készült ételeket pedig máskorra tartogatjuk, nehogy kikaparják a szerencsénket.

Az, egyik legismertebb babonánk szerint az, amit az újév napján teszel, hatással lesz az egész évedre. Éppen ezért január 1-én olyan dolgokat érdemes tenned, amit egész évben szívesen csinálnál, a vitáktól pedig tartózkodj.

Úgy tartják, hogy ha újév napján korán kelsz, egész évben friss leszel. Arról már nem szól a fáma, hogy mi van azokkal, akik az egész éjjelt végigmulatták.

A jó évkezdéshez a jó minőségű, finom ételek és italok is hozzátartoznak. Szilveszterkor pezsgővel koccintunk, hogy egész évben dúskáljunk a jólétben, az új év első napján lencsét eszünk, mivela sok kis apró lencseszem a sok pénzt hivatott megjeleníteni. De a lencse mellett a rizs, a borsó és a köles is ugyanolyan szerencsehozó "erővel" bír.

Január 1-én ne lomtalaníts, ne takaríts, ne csinálj semmi olyat, ami arra utal, hogy a házból kiteszel valamit. Ilyenkora szerencsét is kisöpörheted a házból, és ha kiteszel, kiadsz valamit, azzal az újévi kiadásaidat növelheted.

Újév napján nem szerencsés sem tyúkot, pulykát, libát, kacsát, vagyis semmilyen szárnyast enni, mert kikaparja a szerencsénket. Ilyenkor a sertéshúsnak van itt az ideje: a malac az orrával a földből kitúrja nekünk a szerencsénket.

A babona szerint az sem jó, ha üresen hagyod a polcaidat, a kamrát, a zsebeidet és a pénztárcádat az újév első napján. Rakd tele, hogy egész évben bőségben élj!

Nem mindegy, hogy ki lesz az első újévi látogatód, mert olyan évre számíthatsz, amilyen az első vendéged. Ha víg kedélyű, a te éved is vidám lesz, de ha morcos, rossz kedvű, sok bánatot hozhat az újév.

Az, aki szilveszter éjjelén megcsókol, a babona szerint egész évben szeretni fog - vigyázz, kitől kapod a csókot!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek