Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezekből a drogériákból száműzték a tusfürdők csomagolását is

A szomszédunkban a Rossmann drogériák zöld lépést tettek. Számos műanyag csomagolású terméket iktattak ki, mostantól utántöltő automatákból vásárolhatnak a vevők.

Egyre több helyről halljuk a „zero waste” és műanyagmentes, zöld szavakat, és sorra nyitnak a csomagolásmentes élelmiszert kínáló boltok is körülöttünk, mind arra sarkallva minket, hogy a lehető legcsekélyebb mértékben zsákmányoljuk ki a földet és amennyire csak lehet csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. Csehországban mostantól a Rossmann hálózatában lévő üzletekben is remek döntést hoztak.

A Novinky írta meg, hogy a számos műanyagflakonban kapható termékekre kiváló alternatívát vezetettek be a saját ételtárolók mintájára, amit már sokan nálunk is ismernek. Szinte PET-palack rengeteget találunk bármelyik drogériába betérve, a samponok, a tusfürdők és testápolók, de a mosogatószer is műanyagban jut velünk haza, a nem újrahasznosítható anyag miatt pedig folyamatosan szennyezzük a környezetünket. Náluk most automata újratöltők felelnek a műanyagtermelés minimalizásáért, mi pedig alig várjuk, hogy nálunk is működésbe lépjen a lehetőség.

Ezt olvastad már a témában?

Így úszhatod meg fillérekből a mosogatást!

A vásárlás folyamatát úgy kell elképzelni, hogy a betérők elsőként vásárolnak egy üres flakont, átszámítva 260 Ft-ot fizet érte és kiválasztja az automatánál, mivel tölti meg. Mosószerrel, öblítővel vagy tetszőlegesen samponnal, attól függően mire van szükséges, majd a kasszánál egyszerűen leolvassák a vonalkódot és a gépből megkapják azt is, meddig használható fel a termék, jelenleg 8-féléből lehet választani. Ha szép lassan minden drogéria átállna erre, az 5 ezer tonnával kevesebb műanyag felhalmozását tenné lehetővé. 

A dm jelenleg a tesztfázisban tart a hasonló elven működő automata kiszolgáló kidolgozásának, de elmondták a cseh lapnak, hogy a pozitív fogadtatás hatására igyekeznek a jövő évben elindítani. A g7.hu megkérdezte a hazai Rossmann képviseletet is, nálunk mikor várható hasonló bevezetés, akik a következőket válaszolták kérdésükre: 

Nagyon örülünk a cseh Rossmann kezdeményezésnek és kíváncsian várjuk az eredményét. Ugyan egyszerűnek tűnik a megvalósítása ennek a megoldásnak, azért alapos előkészületet igényel, melyhez a beszállítók nyitottsága és az üzletek átalakítása is szükséges. Amint nálunk is várható a csomagolásmentes vegyi áruk és kozmetikumok értékesítése, azonnal kommunikálni fogjuk.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Novinky.cz/Rossmann

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!