Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ebben az iskolában meglepő kötelező tantárgyat vezetnek be

Lorenzo Fioramonti oktatási miniszter bejelentette, hogy Olaszországban az összes diáknak kötelező tantárgyként vezetik be a klímaoktatást.

Egyre jobb kezdeményezések vannak hazánkban is, hogy az iskolákban környezettudatos lépésekkel mutassák meg a diákoknak, mit tehetnek ők is a környezetért, vagy embertársainkért, így közvetlen környezetünkért. Olaszországban pedig kiváló döntést hozott Lorenzo Fioramonti, oktatási miniszter, ugyanis mostantól tanóraként vezetik be a klímaoktatást.

Nagy változásokat valóban csak nagyobb szervezettséggel lehet elérni, a diákokat pedig nem lehet elég korán rávezetni a környezettudatos hozzáállásra. A tanórákat úgy tervezik beépíteni a mindennapi rutinba, hogy alsótagozatosok számára az állampolgári ismeretek keretein belül, a nagyobbaknak pedig minden kapcsolódó tantárgy egy kis szeleteként társítják majd a fenntarthatósággal kapcsolatos tudnivalókat. 

Ezt láttad már?

9 dolog, amit a klímaváltozás megfékezéséért tehetsz

A miniszter tervei már 2020-tól érvénybe léphetnek, és a fokozatos bevezetés után az lenne a cél, hogy az ENSZ klímaváltozással kapcsolatos kérdései is bevonódnak a tantárgyak közé. Az oktatók között környezettudománnyal és klímaváltozással foglalkozó szakérőket képzelnek el, az intézmény oktatóit pedig már jövőre felkészítik különbözős képzések keretein belül. 

A döntésnek főként a környezetvédők örültek, de az egyik ismert, a témában tevékenykedő csoport, a Legambiente egyik vezetője ellenérzését fejezte ki abban a tekintetben, hogy a jelenleg is sürgető kérdéseket miért kellene egy következő generációra hárítani.  

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via, 444.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!