Javier Bardem alaposan bírálta azokat, akik tesznek a környezetvédelemre

Javier Bardem színész és bátyja a Antarktiszon készítettek dokumentumfilmet a Greenpeace meghívásából, hogy rávilágítsanak, pusztulnak az óceánok.

Javier Bardem Oscar - és Golden Globe-díjas színész régóta elkötelezett híve a környezetvédelemnek. Most a Zürichi Filmfesztiválon adott interjút a Sanctuary című dokumentumfilmjéhez kapcsolódóan, amit frissen mutattak be a közönségnek. A témája a bátyjával tett út az Antarktiszra, amelyben felhívják a figyelmet az óceánok pusztulására. A Népszavának adott interjúban részletesen kifejtette, milyen aggodalmai vannak a jövőre nézve, és rámutat arra, hogy mekkora a baj, a klímaválságot pedig ideje mindenkinek komolyan venni, hiszen mindannyiunk közös ügye Földünk védelme.

A globális felmelegedéssel kapcsolatban arról beszélt, mekkora hiba első sorban a fogyasztókat felelősségre vonni, hiszen véleménye szerint a döntéshozókon, a politikusokon múlik első sorban, hogy bármilyen változás történjen, és elinduljanak a pozitív folyamatok. "De mondjuk ki: nem rajtunk múlik a szebb jövő. Szabályozásra, törvényhozásra van szükség és sok százmillió dollárra, melyet a fogyasztóközpontúság csökkentésére szánunk" - mondta.

Itt a dokumentumfilm előzetese is:

Ő maga is saját szemével látta, amikor a tudósok megmutatták neki, micsoda pusztulás történik körülöttünk, az ott átélt élmények, melyeket a dokumentumfilmben is végig követhetünk, teljesen lesokkolták és az ő gondolkodását is átalakították és formálták a látottak. Családja, így gyermeke jövőjét sem látja derűsen, aggódik, hová vezethet, ha minden változtatás nélkül éljük tovább az életünket.

Egyenesen köztörvényes bűnözőknek nevezte többek között Bolsonarót, Trumpot és Salvinit, akiket egyszerűen csak "jobboldali idiótáknak" hív, akiktől meg kell szabadulni, mint vezetőktől. Megvédte továbbá Greta Thunberget, akit többen is bíráltak, ahelyett, hogy felismernék, mekkora szükség van arra, hogy az új generáció hallassa a hangját.

"Ezek a nímandok sértegetnek egy tizenhat éves tinit? Szégyelljék magukat. Greta a jövő. Félnek tőle. Felnő egy generáció, aki nem veszi be a hazugságokat és a mellébeszélést."

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: getty

via Népszava, Variety

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek