Ezek az ételek csalnak mosolyt az arcunkra, és ezektől leszünk bánatosak

Egy friss kutatásból megtudhatjuk, melyek azok az ételek, amelyektől rossz, illetve jó kedvünk lesz. Erre az eredményre számítottál?

Gondolj bármilyen ételre, ami boldoggá tesz!

Valószínűleg egy finom sütemény vagy valamilyen magas kalóriatartalmú fogás jutott az eszedbe, ami cseppet sem egészséges, nemde? Ha esetleg mégsem, akkor valószínűleg a kisebb százalékhoz tartozol. Nekem rögtön egy habos sütemény ugrana be, pedig nem is vagyok annyira édesszájú. Egy friss kutatásból azonban kiderült, hogy a top 10 étel, ami valóban felvidít, egytől egyig egészséges is.

Egy 2000 fős közvéleménykutatást készítettek arról, hogy a különféle ételek miképpen befolyásolják az érzéseinket: a koffein, az étcsokoládé és a szőlő fogyasztásával elérhetjük az áhított boldogságot, de a sütemények, a gyors kaják és a cukros üdítők tiltólistán szerepelnek – olvasható 24.hu-n.

A fehér kenyér és az édességek tehát hosszú távon búskomorrá változtatnak minket. Bármennyire is érezzük a pillanatnyi örömöt egy ilyen fantasztikus étel elfogyasztása után, később rosszul érezzük magunkat a bűnözés után. Mindössze 16 perccel az étkezés után már észlelhetjük a valódi pozitív vagy negatív változást.

„A diétás étrend az általános jóléthez közelebb visz bennünket, míg a magas só -és zsírtartalmú termékek – például a pizzák és a chipsek – ártanak a testi és lelki épségünknek” – mondta Hayley Murgett, a tanulmány megrendelője.

Nézzük, mi az a 10 étel/ital, ami mosolyt csal az arcodra:

 1. Kávé
 2. Étcsokoládé
 3. Szőlő
 4. Erdei gyümölcs
 5. Joghurt
 6. Tojás
 7. Lazac
 8. Narancs
 9. Alma
 10. Dinnye

És akkor a TOP10 étel/ital, ami búskomorrá tesz:

 1. Fánk
 2. Alkohol
 3. Cukros üdítők
 4. Energiaital
 5. Hamburger
 6. Cukorkák
 7. Pizza
 8. Sütemény
 9. Fehér kenyér
 10. Chips

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek