Ételek, melyek segítik legyőzni a szezonális depressziót
Bár egyre hosszabbak a nappalok, ami javíthatja a kedvünket, de könnyedén előfordulhat, hogy még mindig szezonális depresszióval küzdünk. Szerencsére ételekkel javíthatunk rajta.
NosaltyBár egyre hosszabbak a nappalok, ami javíthatja a kedvünket, de könnyedén előfordulhat, hogy még mindig szezonális depresszióval küzdünk. Szerencsére ételekkel javíthatunk rajta.
NosaltyA rövidülő nappalok és az esős, hideg hétköznapok szinte elkerülhetetlen, hogy rányomják a bélyegüket a kedvünkre. Levertebbnek, fáradtabbnak és gyengébbnek érezzük magunkat, miközben semmi másra nem vágyunk, csak arra, hogy bekuckózhassunk a kanapén. De nem ez az egyetlen megoldás, amiben gondolkodhatunk!
NosaltyBár a hangulatunk sok tényezőtől függ, jó ideje tudjuk, hogy az ételekkel is meghackelhetjük azt, hogyan érezzük magunkat. Az alábbiakban 4 olyan ételt hoztunk, ami a dietetikus szerint elősegíti az endorfintermelést.
Szász NóriEgy friss kutatásból megtudhatjuk, melyek azok az ételek, amelyektől rossz, illetve jó kedvünk lesz. Erre az eredményre számítottál?
NosaltyProbléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.