EPER: így tárold a friss gyümölcsöd, hogy minél tovább friss maradjon

Egyre drágább az eper, így végképp örülnénk neki, ha jó sokáig frissen tudnánk tartani, ha valamilyen csoda folytán nem esszük meg egyszerre mind. Egy-két okos ötlet segíthet!

Itt az eperszezon, a gyümölcs óriás kedvencünk, de tényleg évről évre drágább, emiatt pedig végképp nem szeretnénk, ha idő előtt megromlana, ha nem esszük meg azonnal. Hogyan tartsuk sokáig frissen az epret? Először is a legfontosabb, hogy mikor akarjuk felhasználni az adott eperadagot.

Eperfrissentartó ötletek következnek:

Ha rögtön megeszed, mosd meg, és simán harapd le az eperszemet zöld csumáról - nem kell túlbonyolítani.

Fontos, hogy csak azt a mennyiséget mosd meg, amit tényleg elfogyasztasz, mert a vizet elég masszívan magába szívják a szemek, és szottyosak, nyákosak lesznek, hamarabb romlanak.

Attól függően, hogy mikor fogod felhasználni, tárolhatod:

1.) szobahőmérsékleten, ha hamar megeszed (egy napon belül)

2.) ha később eszed meg, tartsd a mosatlan epret papírtörlővel bélelt ételhordóban 3-7 napig

3.) ha többet vettél, mint amire vágysz, fagyaszd le, így!

Csumázáshoz - ha felhasználod mondjuk sütibe, vagy csak így szereted tálalni, csumázd ki:

1.) késsel is kivagdoshatod a zöld szárrészt a levelek letépkedése után

2.) vagy így, szívószállal is, nézd:

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több epres cikk itt:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek