6+1 megbízható hely, ahonnan magyar termelői epret rendelhetsz

Végre itt a várva várt eperszezon! Ne érd be azonban a bolti eperrel, rendelj helyi termelőktől friss, zamatos hazai gyümölcsöt!

Már hetekkel, sőt hónapokkal ezelőtt – gondoljunk csak a Valentin-napi eperdömpingre – megjelent az eper a szupermarketek polcain, de erősek voltunk és nem csábultunk el, hanem megvártuk a hazai eperszezon kezdetét.

Fotó: Eperland Facebook oldal

Fontos számunkra a helyi és szezonális ételek fogyasztása, ezért türelmesen várakoztunk, hogy eljöjjön a magyar eper ideje. És végre itt van. Ahogy a spárgaszezont is igyekszünk maximálisan kihasználni, az eperrel is ez a helyzet. Érdemes nyitott szemmel járni, és figyelni a különböző internetes felhívásokat, mert lehet, hogy egy helyi termelő hozzád is elviszi a kedvenc gyümölcsödet. Néhány árus már most elkezdte a rendelések felvételét. Figyelem, a lista nem teljes, tényleg érdemes utánajárni, hogy ott, ahol laksz, ki szállít házhoz epret.

Összegyűjtöttünk pár helyet, ahonnan friss hazai epret, pontosabban szamócát rendelhetsz a termelőktől!

Farm2Fork

A járvány alatt az egyik kedvenc beszerzési forrásunkká vált a Farm2Fork, ahonnan számos helyi termelő szezonális finomságát lehet beszerezni. Már a szamóca is felkerült a repertoárba, amely két gazdaságból érkezik: egyrészt Lajosmizséről a Szőrős és Kisjuhász kertészetből, valamint Marosi Márton termelőtől.

NekedTerem.hu

Az egyik úttörő volt a hazai online termelői piacterek között a NekedTerem.hu, és tapasztalatuknak, illetve kiterjedt gazdaközösségüknek köszönhetően minden szezonális jóság elérhető náluk, így a szamóca is.

Simon Gyümölcs

Családi vállalkozásként kimondottan olyan eperfajtákat termesztenek, amelyek aznapi fogyasztásra valók, de így az ízük is klasszisokkal jobb, mint azoké, amelyek képesek elállni napokig a boltok polcain. Ezzel összhangban az epret aznapi kiszállításra lehet rendelni tőlük, és garantáltan reggel szedett szemekkel érkezik házhoz a futár.

Itt a szezon

A Simon Gyümölcs szamócáját rendelheted meg az Itt a szezon! online termelői piacán is, azonban ha az édes rubint szemek mellett más zöldséget, gyümölcsöt és egyéb termelői árukat is rendelnél, akkor érdemes egyben lebonyolítani itt az egészet akár házhoz szállítással.

Eperland

Szintén egy családi vállalkozás, amely 30 éve foglalkozik fóliás, illetve szabadföldi eper termesztésével. Főhadiszállásuk Cegléd, de Budapesten és vonzáskörzetében, valamint Pest megyében is kiszállítják az ínycsiklandó szemeket.

Fotó: Lajosmizsei Termelői Eper Facebook oldal

Lajosmizsei termelői eper

A legjobb, legfinomabb eper az országban a lajosmizsei földön terem. A Lajosmizsei Termelői Eper Facebook oldalon Kecskemétre és környékére lehet rendelni, a minimális mennyiség korábban három kilogramm volt, de most már egy kilogrammot is lehet kérni.  Bár valljuk be, simán el lehet három kiló epret is fogyasztani pillanatok alatt...

+1 Falufood

A Falu Foodnál Budapesttől mindössze 60 km-re található hatvani gazdánál termő epret lehet rendelni, az egyetlen hátrány, hogy majd csak június végétől.

A Nosaltynál elkötelezetten támogatjuk a hazai termelőket, ételmanufaktúrákat, tervezőket és alkotókat. Nézzetek szét a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoportban is, ha friss, szezonális alapanyagokból készülő hazai termékeket választanátok. A csoportban bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ha eperfüggő vagy, akkor ezek is neked szólnak:

Címlapkép: Farm2Fork

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek