Kis útmutató a tökéletes eperfagyasztáshoz

Nemcsak dzsemként teheted el az epret, hanem akár le is fagyaszthatod. Mutatjuk, hogyan csináld, hogy maradéktalanul finom legyen, amikor kiolvasztod!

Bár nagyon egyszerűnek tűnhet, mégsem olyan könnyű úgy lefagyasztani az epret, hogy pergős és finom legyen, ugyanis több dologra is érdemes figyelni, hogy ne ragadjanak össze a szemek, és az aromájuk is megmaradjon. Szerencsére mi most segítünk neked, hogyan készítsd elő a gyümölcsöt, hogy kiolvasztáskor is mennyei legyen.

Nem könnyű az epret tökéletesen lefagyasztani

Lépésről lépésre

Először is mosd meg alaposan a gyümölcsöt, majd szabadítsd meg a szemeket a zöld részektől, ezután fektesd őket egy papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges nedvesség. Egy nagyobb tálcára tegyél sütőpapírt, majd egyesével pakold rá az epreket, lehetőleg 2 centiméteres távolságra egymástól. Tedd be a mélyhűtőbe őket 2-4 órára! Ezzel éred el, hogy pergősek legyenek, és ne ragadjanak össze a szemek. Az idő leteltével vedd ki az epreket, majd zacskózd be őket úgy, hogy kinyomod a tasakból a levegőt. Minél kevesebb levegő marad benne, annál zamatosabb lesz kiolvasztva a gyümölcs. Tedd a hűtő hátsó részébe, hogy megóvd a hőingadozástól!

Hogyan olvaszd ki?

Semmiképp ne meleg vízben olvaszd ki a gyümölcsöt, mert így nem lesz olyan finom! Miután kivetted a fagyasztóból az epret, rakd tasakostul hideg vízbe, majd 1 óra múlva tedd szobahőmérsékletre! Minél lassabban olvad ki, annál kevesebb vizet ereszt majd a gyümölcs.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több fagyasztással kapcsolatos cikk:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.