Ez a világ legjobb (egyedényes!) tésztája, ami negyed óra alatt elkészül

Semmi hús, csak paradicsom (a koktél helyett sima is mehet bele), pár levél bazsalikom, hagyma és fokhagyma, na meg spagetti. Egyedényes csoda, ami negyed óra alatt elkészül!

Gyanús, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb, ötletesebb, mutatósabb és istenibb tésztareceptje! Ez az egyedényes tészta egyenesen Martha Stewart-tól származik, nem mai darab, de újra és újra lehúzunk róla egy bőrt, mert nem elég egyszer látni, főleg megfőzni.

Amerika gasztronagyasszonya, Martha Stewart tudhat valamit. Az angolul One Pot Pasta névre hallgató egyedényes tészta olyan gusztusos, hogy a videó megtekintése óta azt tervezem, hol veszem meg a hozzávalókat estére. A plusz poén benne, hogy még a kezdő főzőcskézők is megbirkóznak vele - szerintem. Lényege: minden hozzávaló egy edényben, egyszerre készül el!

Elkészítés:

1. Végy egy nagy, lapos serpenyőt.

2. Helyezz bele 2 főre való spagettit.

3. Tegyél bele egy nagyobb fej finomra szeletelt vörös- vagy fehérhagymát.

4. Dobálj rá 10-12 szem koktélparadicsomot kettévágva.

5. Adj hozzá 4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát.

6. Szórj rá frissen őrölt feketeborsot (kb. negyed teáskanálnyit), két teáskanál sót, és 1/4 teáskanál pirospaprika-pelyhet (vagy chilipelyhet.)

7. Öntsd fel óvatosan kb. 1 liter hideg vízzel - a videón látható, mennyire lepje el a tésztát.

8. Dobj rá friss bazsalikomlevelet - jó sokat.

9. Forrald fel, és összesen kb. 11 perc alatt magasabb hőfokon el is készül. Kóstolással megtudod, megfőtt-e.

10. A végén tálald, dobáld meg parmezánnal, bazsalikommal, és locsold meg némi olívaolajjal.

Ugye kipróbáljátok?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Címlapfotó.


Még több tésztás tartalom itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?