Buli a lakásban

Nyári meleg ide vagy oda, szülinapok, egyéb ünnepelni valók ilyenkor is akadnak, kert, terasz viszont nem mindig. Menütippek jönnek, és kiderül az is, mire jó még a fürdőkád!

Pánikra semmi ok, ha bent a lakásban vagyunk kénytelenek fogadni a vendégsereget, csupán szervezés kérdése, hogy kellemesen teljenek az eszem-iszom percei a zárt térben is.

Amit ma megtehetsz, ne halaszd…

Itt különösen igaz az előre készülődés szabálya: a vendégséget megelőző nap készítsünk el(ő) mindent, amit csak tudunk.

  • A grillezésről, a húsokat átjáró füstös ízről most sajnos le kell mondanunk, de még szerencse, hogy helyette ezerféle fogás közül válogathatunk: jól működnek ilyenkor a falatnyi fasírtok, zöldségfasírtok (megkímélhetjük magunkat a bő olajban való sütéstől is, süssük sütőben), a szépen szeletelhető töltött vagy rakott húsok, húsroládok, a nyárson sültek (főként, ha mini változatban készítjük el őket).

  • A hús-krumpli, hús-rizs kombó helyett inkább válasszuk köretként a könnyű salátákat. A vega vendégekre gondolva készüljünk egy-két tartalmasabb (sajttal, tojással, magvakkal stb. gazdagított) zöldségkavalkáddal is.
  • Édesség nélkül most sem zárulhat a lakoma: egy finom parfé vagy semifreddo, egy fagyitorta biztos siker, kellemesen lehűti a megtelt gyomrokat. És persze a vendégség napján már ezzel sincs gond, a mélyhűtőben várja sorsát.

Sütés nélküli desszert 5 perc alatt >>

Tálalás

Javasoljuk a svédasztalos megoldást, mert:

  • így mindenki kedvére csipegethet, állva vagy ülve;
  • így nem kell szaladgálni a tálcákkal, tálakkal a vendégekhez vagy egyesével kitálalni az ételt;
  • így nem kell azon aggódni, hogyan férünk el ennyien az asztalnál;
  • valljuk be, nem is túl jó a nagy melegben összepréselődve falatozni az asztal körül.

Vesd be a kádat!

Inni muszáj. A melegben leginkább hideget. Egy normál háztartás hűtőjében nehezen férne el egy egész vendégsereg számára elegendő italmennyiség. Itt jön képbe a fürdőkádunk: töltsük meg jéggel, és állítsuk bele a hűtésre váró italokat. Őrült megoldás? Lehet, de annál praktikusabb!

Újra divatban a szörp >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így sterilizáld a befőttesüvegeket lekvárfőzéskor

Napi Tippünk a befőzéssel kapcsolatosan érkezik nektek: így, nyár vége fele közeledve sokan döntenek úgy, hogy a nyár legszínesebb-illatosabb-zamatosabb alapanyagait télen is élvezni szeretnék, így elteszik a finomságokat. Jöhetnek tartósított kedvenceink, a lekvárok! Na de hogy álljunk neki az üvegek sterilizálásának?