10 pufi briós a sonka mellé, ha húsvétra nem kalácsot sütnél

A kalács nem feltétlen kötelező kelléke a húsvétnak, ha épp máshoz van kedvünk a csodás kelt tészták felhozatalát nézegetve. Legyen idén házi briós a tojás, a sonka és a torma kísérője!

Egy foszlós, pihe-puha házi briós, és az ember máris jó pár fokkal boldogabb! Hát még akkor, ha mellé húsvéti sonka és tojáskrém is dukál! Idén kalács helyett (vagy mellett) süss egy tepsi isteni brióst: a sós, de még a cukros változat is illik hozzájuk!

  1. 1.

    Briós tojás- és laktózmentesen

  2. 2.

    Sós briós

  3. 3.

    Olívaolajos brioche

  4. 4.

    Klasszikus cukros briós

  5. 5.

    Nyuszibriós

  6. 6.

    Briós Gusztó konyhájából

  7. 7.

    Sonkakrémes briós

  8. 8.

    Mézes briós

  9. 9.

    Házi briós Iluskától

  10. 10.

    Rozmaringos sós briós

Még több briósrecept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek