Bemutatjuk a pagodakarfiolt, amely, bármennyire hihetetlen, de nem a Marsról jött

Egyre több hipermarketben is elérhető ez a csodás zöldség, aminek rengeteg jó tulajdonsága van, így ideje közelebbről is megismerkednünk vele. Bemutatjuk a pagodakarfiolt!

Az alapvetően a káposztafélék családjába tartozó pagodakarfiol már a 16. században ismertté vált Észak-Olaszország területén. Ezt az érdekes növényt a brokkoli és a karfiol keresztezéséből hozták létre, és eredetileg a broccolo romanesco, azaz a római brokkoli nevet kapta. Formáját tekintve azonban sokkal különlegesebb, mint a brokkoli vagy mint a karfiol, hiszen fraktális formát kölcsönöznek neki virágai. Színe gyönyörű sárgás-zöldes, így ez is nagyon vonzóvá teszi a pagodakarfiolt.

Annyira gyönyörű, hogy asztaldíszként is lehetne használni

Mint minden káposztaféle, így a pagoda is nagyon egészséges, ugyanis tele van olyan vitaminokkal, amelyek támogatják a szervezetünket a megfelelő és egészséges működésben. Rengeteg C-vitamin található benne, magas a karotintartalma, a K-vitamin is van benne, továbbá szulfofarán előanyagot és a glükorafanint is tartalmaz, amelyek meggátolhatják a rákos sejtek kialakulását.

Hogyan fogyaszd?

Természetesen elkészíteni is úgy érdemes, ahogyan a brokkolit vagy a karfiolt. Nyugodtan szedd rózsáira, és párold meg, de akár egyben, sütőben megsütve is elkészítheted. Azonban, ha szeretnéd, hogy megtartsa gyönyörű színét, és feldobja az ételeidet, akkor tedd a levesedbe, vagy készíts belőle savanyúságot!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes gyümölcs és zöldség, amit érdemes megismerned:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...