Bemutatjuk a pagodakarfiolt, amely, bármennyire hihetetlen, de nem a Marsról jött

Egyre több hipermarketben is elérhető ez a csodás zöldség, aminek rengeteg jó tulajdonsága van, így ideje közelebbről is megismerkednünk vele. Bemutatjuk a pagodakarfiolt!

Az alapvetően a káposztafélék családjába tartozó pagodakarfiol már a 16. században ismertté vált Észak-Olaszország területén. Ezt az érdekes növényt a brokkoli és a karfiol keresztezéséből hozták létre, és eredetileg a broccolo romanesco, azaz a római brokkoli nevet kapta. Formáját tekintve azonban sokkal különlegesebb, mint a brokkoli vagy mint a karfiol, hiszen fraktális formát kölcsönöznek neki virágai. Színe gyönyörű sárgás-zöldes, így ez is nagyon vonzóvá teszi a pagodakarfiolt.

Annyira gyönyörű, hogy asztaldíszként is lehetne használni

Mint minden káposztaféle, így a pagoda is nagyon egészséges, ugyanis tele van olyan vitaminokkal, amelyek támogatják a szervezetünket a megfelelő és egészséges működésben. Rengeteg C-vitamin található benne, magas a karotintartalma, a K-vitamin is van benne, továbbá szulfofarán előanyagot és a glükorafanint is tartalmaz, amelyek meggátolhatják a rákos sejtek kialakulását.

Hogyan fogyaszd?

Természetesen elkészíteni is úgy érdemes, ahogyan a brokkolit vagy a karfiolt. Nyugodtan szedd rózsáira, és párold meg, de akár egyben, sütőben megsütve is elkészítheted. Azonban, ha szeretnéd, hogy megtartsa gyönyörű színét, és feldobja az ételeidet, akkor tedd a levesedbe, vagy készíts belőle savanyúságot!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes gyümölcs és zöldség, amit érdemes megismerned:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...