Bemutatjuk a pagodakarfiolt, amely, bármennyire hihetetlen, de nem a Marsról jött

Egyre több hipermarketben is elérhető ez a csodás zöldség, aminek rengeteg jó tulajdonsága van, így ideje közelebbről is megismerkednünk vele. Bemutatjuk a pagodakarfiolt!

Az alapvetően a káposztafélék családjába tartozó pagodakarfiol már a 16. században ismertté vált Észak-Olaszország területén. Ezt az érdekes növényt a brokkoli és a karfiol keresztezéséből hozták létre, és eredetileg a broccolo romanesco, azaz a római brokkoli nevet kapta. Formáját tekintve azonban sokkal különlegesebb, mint a brokkoli vagy mint a karfiol, hiszen fraktális formát kölcsönöznek neki virágai. Színe gyönyörű sárgás-zöldes, így ez is nagyon vonzóvá teszi a pagodakarfiolt.

Annyira gyönyörű, hogy asztaldíszként is lehetne használni

Mint minden káposztaféle, így a pagoda is nagyon egészséges, ugyanis tele van olyan vitaminokkal, amelyek támogatják a szervezetünket a megfelelő és egészséges működésben. Rengeteg C-vitamin található benne, magas a karotintartalma, a K-vitamin is van benne, továbbá szulfofarán előanyagot és a glükorafanint is tartalmaz, amelyek meggátolhatják a rákos sejtek kialakulását.

Hogyan fogyaszd?

Természetesen elkészíteni is úgy érdemes, ahogyan a brokkolit vagy a karfiolt. Nyugodtan szedd rózsáira, és párold meg, de akár egyben, sütőben megsütve is elkészítheted. Azonban, ha szeretnéd, hogy megtartsa gyönyörű színét, és feldobja az ételeidet, akkor tedd a levesedbe, vagy készíts belőle savanyúságot!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több érdekes gyümölcs és zöldség, amit érdemes megismerned:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...