Babos furfangok

Babos pogácsa

Ha a bab fáradtas, ízetlen, csipetnyi cukor a főzővízbe úgymond felszabadítja az ízét. Kapormaggal, édesköménnyel, rozmaringgal is lehet „feltupírozni”, de egy csipetnyi zsálya is felfrissíti a szárazbabot. A zöldbabot a szezámmagok bolondítják meg, illetve ha salátáról van szó, a pörkölt, hosszúkás darabogra vágott mandula is nemesíti.

Ha a mirelit zöldbab befagyott a dobozába, egy kis hideg víz a dobozba rövid időn belül fellazítja a babszálakat. Még több zöldbab recept itt!

Zöldbabfőzelék 7. - tejfölös-fokhagymás

A főtt zöldbab még inkább megtartja a szép zöld színét, ha nemcsak hideg vízzel „ijesztjük” meg, hanem még jégkockákat is teszünk a vízbe.

Ha a bab már egy hete vagy még tovább „úton van” vagy a hűtőben szunnyad, tehát öregecske és fonnyadt, egy késhegynyi cukor és negyed teáskanálnyi só feléleszti.

Ha a zöldbab túl szálkás, süllyesszük 3 percre forró vízbe. Utána könnyen lehúzhatók lesznek a szálak.

Ha a főtt babból megmarad, gyorsan új ételt készíthetünk belőle, különösen a zöldbabból. Pirítsunk barnára félcsészényi hagymát és tegyük pár kanál vízzel a babra. Apróra vágott szalonna is kivételesen jó ízt ad neki.

Chilis bab 4. -Krityó módra

A babot csak a főzés utolsó pillanataiban sózzuk meg, mert a só meggátolhatja, hogy a bab megpuhuljon.

A babot, ha hideg salátának akarjuk elkészíteni, inkább a főzővízben hagyjuk kihűlni, mintsem egy szűrőben. Így a héja nem pukkad ki.

A fehér bab sótlan főzővize a legmakacsabb vörösbor- és a tintafoltokat is eltávolítja. Még több bab recept itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek