beállítások törlése
alapanyag
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        Nananyó
        Nananyósze, 2012-02-15 17:30

        Kedves klubtársak!

        Az édesköményt én az alábbi módon készítem el. Hogy az ötlet honnan van, nem tudom. Nem emlékszem, hogy bármilyen főzőműsorban, vagy receptújságban láttam volna.
        A kömény aljáról a megbarnult torzsát levágom, de nem vágom ki! Felszeletelem kb. 7-8 mm vastagra, vigyázva, hogy egyben maradjon, bár a torzsa ezt segíti. Ha mégis leesne róla levél, fogpiszkákóval megtűzöm. Általában teflonban készítem, bele egy kis olivaolaj, tényleg csak egy kicsi! Beleteszem óvatosan a serpenyőbe az édesköményt, és akkor sózom meg. Ráteszek egy vizzel töltött lábast, és megpirítom. Ha szép barnáspiros az alja, óvatosan megfordítom, és a másik oldalát is megsütöm. Már lábas nélkűl! Ha kevés az olaj, pótolom, de nem kell olajban tocsogni! Mielőtt kiveszem, mindegyiket meglocsolom balzsamecettel, pár pillanatot még hagyom a serpenyőben,hogy belecsorogjon. Most én Sziciliában vett, isteni finom, sűrű balzsamecet sziruppal locsolom meg, kb.1 kávéskanálnyival. De jó a sima balzsamecet is! Bármilyen sülthöz,- leginkább csírke,hal- finom. Én nem szeretem az ánizs ízét, de ez így nagyon finom, próbáljátok ki!
        Nananyó