hozzászólások

leírás

Ez a Földközi-tenger mellékéről származó növény elsősorban fűszerként ismert, azonban az egyik legrégebbi gyógynövény. (Erre utal latin neve is: Salvia, ami azt jelenti "gyógyítani".) Erős, átható íze jól illik a zsíros ételekhez (sertés, liba). Nyersen sosem kerül felhasználásra.

mikor vegyem

Egész évben beszerezhető.

hogyan tároljam

Ha már leszedtük a leveleit, benedvesített konyhai papírtörlőbe csomagolva a hűtőben tárolva még két-három napig felhasználható marad. A cserepes zsályát napos, szélvédett helyen tartsuk.

Zsálya alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!