Babapiskótás sütik minden alkalomra

Mindig jó, ha a kamrában ott lapul egy-egy zacskó babapiskóta, mert a segítségével bármikor összeüthetünk egy gyors desszertet.

A babapiskóta a XV. század gyermeke, hiszen állítólag ekkor sütötték először a Savoya-i Hercegség udvarában a francia király érkezése alkalmából. Nem meglepő tehát, hogy tésztája kísértetiesen hasonlít a savoyai piskótára, csak ha lehet, még könnyebb annál. A domború, nyelvecske alakú tésztát leggyakrabban sütőformák kibélelésére használják, de rendszerint helyettesítheti a klasszikus piskótatésztákat is.

A sztárdesszert, amihez minden bizonnyal a legtöbb babapiskótát használjuk, az a tiramisu. Viszont ha már unjuk ezt az olasz finomságot, akkor bátran kísérletezzünk, és próbáljunk ki valami újat az itt felsorolt egy tucat receptből!

 1. 1.

  Narancsos túrótorta Rumiszivi konyhájából

 2. 2.

  Diós-piskótás krémes

 3. 3.

  Csokihabos - sütés nélkül

 4. 4.

  Gesztenyés álom sütés nélkül

 5. 5.

  Malakoff

 6. 6.

  Gesztenyés tiramisu

 7. 7.

  Gyümölcsös tejberizs pohárban

 8. 8.

  Csokihabos golyó mandulába forgatva

 9. 9.

  Gyümölcsös túrótorta

 10. 10.

  Réteges kókuszos-pudingos piskóta

 11. 11.

  Karamellás-krémsajtos piskóta

 12. 12.

  Babapiskótás mézes krémes

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.