Babapiskótás sütik minden alkalomra

Mindig jó, ha a kamrában ott lapul egy-egy zacskó babapiskóta, mert a segítségével bármikor összeüthetünk egy gyors desszertet.

A babapiskóta a XV. század gyermeke, hiszen állítólag ekkor sütötték először a Savoya-i Hercegség udvarában a francia király érkezése alkalmából. Nem meglepő tehát, hogy tésztája kísértetiesen hasonlít a savoyai piskótára, csak ha lehet, még könnyebb annál. A domború, nyelvecske alakú tésztát leggyakrabban sütőformák kibélelésére használják, de rendszerint helyettesítheti a klasszikus piskótatésztákat is.

A sztárdesszert, amihez minden bizonnyal a legtöbb babapiskótát használjuk, az a tiramisu. Viszont ha már unjuk ezt az olasz finomságot, akkor bátran kísérletezzünk, és próbáljunk ki valami újat az itt felsorolt egy tucat receptből!

 1. 1.

  Narancsos túrótorta Rumiszivi konyhájából

 2. 2.

  Diós-piskótás krémes

 3. 3.

  Csokihabos - sütés nélkül

 4. 4.

  Gesztenyés álom sütés nélkül

 5. 5.

  Malakoff

 6. 6.

  Gesztenyés tiramisu

 7. 7.

  Gyümölcsös tejberizs pohárban

 8. 8.

  Csokihabos golyó mandulába forgatva

 9. 9.

  Gyümölcsös túrótorta

 10. 10.

  Réteges kókuszos-pudingos piskóta

 11. 11.

  Karamellás-krémsajtos piskóta

 12. 12.

  Babapiskótás mézes krémes

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!