9 padlizsános vacsora

Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!

A padlizsán másik ismert neve a tojásgyümölcs – gondolkoztunk már azon, hogy miért hívják így? Mert ugye nem is gyümölcs, és valljuk be, a tojásos hasonlósághoz is komoly képzelőerő kell. Nos, az az igazság, hogy technikailag igazából gyümölcsnek számít, de zöldségként használjuk. Bár nálunk a lilás, már-már fekete változat az elterjedt, rengeteg fajtája létezik (borsópadlizsán, lila-fehér csíkos, mini, zöld, sárga), és ezek közül az egyik legősibb a fehér tojáspadlizsán, amelyet főként Ázsiában termesztenek. Bárhogy is nevezzük, egy valami egészen biztosan közös bennük: igen sokoldalúan használhatóak! Mediterrán ételkülönlegességek kedvelt alapanyaga ( muszaka, ratatouille, tian), emellett kiválóan illik a birkaételekhez, valamint a fehér húsokhoz. Egytálételként, köretként fogyasztva vagy a főszerepet ráosztva is tökéletes helye lesz a tányéron!

  1. 1.

    Pármai padlizsán

  2. 2.

    Zalook

  3. 3.

    Csőben sült karalábé padlizsánnal

  4. 4.

    Gyöngykuszkusz padlizsánnal

  5. 5.

    Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával

  6. 6.

    Ratatouille levendulával

  7. 7.

    Muszaka Electrolux konyhájából

  8. 8.

    Fűszeres sült padlizsán kuszkusszal

  9. 9.

    Zöldséges csirkemellcsíkok

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

4 dolog, amit sose tegyél a konyhapultra

A konyhapultra sorakoztatott tárgyak nemcsak esztétikailag ronthatnak a konyha összképén, hanem akár veszélyt is jelenthetnek. Ha neked is zsúfolt konyhád van, akkor érdemes átgondolni, mi az, aminek nincs helye a pulton. Gyűjtésünk abban segít, mit nem kellene a konyhapulton tárolnod.

Nosalty

További cikkek