9 padlizsános vacsora

Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!

A padlizsán másik ismert neve a tojásgyümölcs – gondolkoztunk már azon, hogy miért hívják így? Mert ugye nem is gyümölcs, és valljuk be, a tojásos hasonlósághoz is komoly képzelőerő kell. Nos, az az igazság, hogy technikailag igazából gyümölcsnek számít, de zöldségként használjuk. Bár nálunk a lilás, már-már fekete változat az elterjedt, rengeteg fajtája létezik (borsópadlizsán, lila-fehér csíkos, mini, zöld, sárga), és ezek közül az egyik legősibb a fehér tojáspadlizsán, amelyet főként Ázsiában termesztenek. Bárhogy is nevezzük, egy valami egészen biztosan közös bennük: igen sokoldalúan használhatóak! Mediterrán ételkülönlegességek kedvelt alapanyaga ( muszaka, ratatouille, tian), emellett kiválóan illik a birkaételekhez, valamint a fehér húsokhoz. Egytálételként, köretként fogyasztva vagy a főszerepet ráosztva is tökéletes helye lesz a tányéron!

  1. 1.

    Pármai padlizsán

  2. 2.

    Zalook

  3. 3.

    Csőben sült karalábé padlizsánnal

  4. 4.

    Gyöngykuszkusz padlizsánnal

  5. 5.

    Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával

  6. 6.

    Ratatouille levendulával

  7. 7.

    Muszaka Electrolux konyhájából

  8. 8.

    Fűszeres sült padlizsán kuszkusszal

  9. 9.

    Zöldséges csirkemellcsíkok

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek