9 fogás, amiben a zsenge KARALÁBÉ a főszereplő

A tavasz és a nyár elhozza a zsenge karalábék időszakát is – ne csak húslevesbe és zöldséglevesbe főzzük, lehet belőle isteni krémes töltött verzió, de akár cvekedli is!

  1. 1.

    Karalábés kocka

  2. 2.

    Karalábé leves karalábé gombóccal

  3. 3.

    Tavaszi karalábéleves vajas grízgaluskával

  4. 4.

    Zöldfűszeres töltött karalábé

  5. 5.

    Bazsalikomos karalábé-krémleves

  6. 6.

    Ázsiai karalábéleves csirkével

  7. 7.

    Leveszöldség fasírt

  8. 8.

    Csőben sült karalábé padlizsánnal

  9. 9.

    Karalábébundás csirkefalatok

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek