7+1 egészséges köret ázsiai stílusban

Ha egy kicsit túl szeretnénk lépni a párolt répán, borsón, brokkolin, akkor nyúljunk bátrabban más alapanyagokhoz és egy kicsit különlegesebb fűszerezéshez!

Grill cukkini, párolt répa, gőzben főtt brokkoli - viszonylag sztenderd zöldségköretek az egészséges étrendben. Ha azonban egy kicsit másra vágyunk, forduljunk bátran az ázsiai fűszervilághoz, nem fogunk csalódni! Egy kevés szójaszósz, pár csepp (személyes kedvenc) szezámolaj, koriander, gyömbér és persze chilipaprika - máris egy új univerzumban találjuk magunkat, zöldségköreteink pedig ugyanolyan egészségesek maradnak, mint megszokottabb változataik.

Ötletadóként álljon most itt 8 recept, bevallom őszintén, válogatás közben én mindegyiket elmentettem a receptkönyvembe. Csak el ne felejtkezzek róluk!

Olvasd el!

Kalcium az egészségünk szolgálatában

 1. 1.

  Szecsuáni kínai kel saláta (Kínai kel saláta 3.)

 2. 2.

  Ropogós vegyes mungóbabcsíra-saláta

 3. 3.

  Keverve-rázva sütött zöldségek

 4. 4.

  Kínai uborka- és mungóbabcsíra-saláta

 5. 5.

  Kínai spenótsaláta

 6. 6.

  Sült brokkoli

 7. 7.

  Uborka saláta kínai kellel

 8. 8.

  Wokban sült spenót

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.