7 sós krém reggelire

Ha végképp úgy érzed, hogy az idő nem neked kedvez és szükséged van olyan receptekre, melyekhez nem kell a hajnali órákban kelned, hogy finom reggelit rittyents az asztalra, akkor a sós krémeket neked találták ki!

Sok-sok változatban létezik és mennyivel egészségesebb, mintha a boltban vásárolt, dobozos kész termékekekkel kennéd meg a reggeli kenyérszeleteket. Tudunk sokkal jobbat!A tepertőkrém megítélése végletes érzelmi skálán mozog: aki szereti, az nem tudja abbahagyni, ha egyszer nekiáll, míg mások már a gondolatától is eliszkolnak a közelből. Mindenesetre míg a tél érezteti hideg fuvallatait, addig teljesen biztos, hogy nem kerül ki a repertoárból, lévén igazi téli fogás (a mellé fogyasztott hagymamennyiség miatt mi leginkább hétvégére tartogatjuk). A máj vajjal és fűszerekkel összeturmixolva egészen exkluzívnak tűnik majd ez az egyébként pofonegyszerű reggeli krém – és sokkal finomabb a boltokban kaphatónál! Ha már megidéznéd a nyarat, akkor első sorban a körözött jut eszünkbe mint opció, természetesen jó sok hagymát belereszelve. Az új őrület az avokádókrém!

3 kényeztető reggeli menü >>

Pofonegyszerű és nagyon finom az egzotikus gyümölcsből készített kence, amit mustárral, fokhagymával és bazsalikommal teszünk még finomabbá. Csak egy jó botmixer szükséges! A marokkói sárgarépakrémet a vegánok imádni fogják, mert semmilyen állati eredetű hozzávaló nem szükségeltetik, mégis egy pikáns, nagyon egészséges krémet kapunk végül. Húsevők se hagyják ki! S mivel kedvenc tavaszi növényünk, a medvehagyma már hajtja levélkéit az erdőkben, mi több, a piacokon is felbukkant, túróval, sajttal összeforgatva készítünk belőle gyors reggelire való krémet. A sós krémeket tetézzük csírákkal: jöhet lucerna-, brokkoli-, retek- vagy vöröshagymacsíra, bármelyik isteni és valódi egészségbomba. Ha tehetjük, fogyasszuk őket mindennap szendvicseinken.

További sós krémekért ide kattints >>

Forró italok reggelire >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek