3 kényeztető reggeli menü

Szakíts időt magadra! Annyira jó néha megpihenni, hétvégén ágyban maradni és nagyot reggelizni. Most három menüt ajánlunk az ilyen kivételes alkalmakra, válassz ízlésed szerint!

Van úgy, hogy megadjuk a módját. A bőséges, ráérős reggeli általában a hétvégék privilégiuma marad, illetve különleges alkalmak, ünnepek ritkaságszámba menő eseménye. Áldozz néha a dőzsölés oltárán! A következőkben összeállítottunk három ráérős reggeli menüt, melyek amellett, hogy isteni finomságokat tartalmaznak, sokkal egészségesebbek, mint jó néhány pékség kétes összetételű szénhidrátbombái.

Lapos kiflik és turmix

Óriási ötlet a megmaradt kifliket melyekkel már nem tudunk mit kezdeni kontakt grillben sajttal, csöppnyi olívaolajjal, olajbogyókkal összesütni. Az így összeállított melegszendvics csakis frissen, melegében az igazi, s ha mellé még összeállítunk egy turmixot is, egyetlen táplálkozási szakértő sem méltatlankodna a napi első étkezésünk láttán. Igaz, a turmix a téli jelzőt viseli magán, de ilyenkor márciusban sajnos még híján vagyunk a szabadban termő növényeknek, így jobbára maradnak a déli gyümölcsök alapanyagként. Felhasználás előtt ne felejtsük alaposan megmosni őket! Ha még egy kis medvehagymát is kapunk a piacon, nyert ügyünk van!

Turmixok receptjeit itt találod >>

Tojás másképpen

A hagyományos tojásrántottát, omlettet, tükörtojást nagyon sokan szeretik és készítik, éppen ezért most nem ezekről szeretnénk írni. Készítsük másképpen a tojást! Húsvéti hangulatba hoz a tojáskrém snidlinggel és petrezselyemmel megszórva visszakapjuk a reményt, hogy lesz még egyszer nyár. A sajtos bundás szelet kiadós, a megszokott bundáskenyér-rajongóknak okozhat kellemes meglepetést. Mindezek mellé egy bögre tea dukál, legközelebb biztosan csak kora este vesszük az irányt a konyha felé!

Tojáskrémreceptek >>

Ahogy az amerikaiak csinálják

Jellegzetes fogás az amerikaiaknál a palacsinta, gyakorlatilag bármikor fogyasztják, desszertként, tízóraira, uzsonnaként érdemes ellesni, ők hogyan csinálják. Hogy ne érje szó a ház elejét, ez a recept a vitaminban és antioxidánsban gazdag áfonyával spékeli meg az egyszerű palacsintatésztát, meg persze elmaradhatatlan kiegészítő a juharszirup. Ha már egyszer így alakult, egy jó kis, házilag főzött kakaónál nem adjuk alább, visszabújunk az ágyba egy hatalmas tálcával és a mennyei palacsintákkal.

Amerikai palacsinták receptjeit itt találod >>

További reggeli receptekért kattints ide! >>

A Reggeli és vacsora rovat további ötletei között itt válogathatsz >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek