7 nap, 7 étel – húsos-hüvelyes fogásokkal éljük túl a hetet

A hüvelyesek a növényvilág fehérjebombái, így ezekkel gyorsan és olcsón jóllakhatunk. Tegyünk melléjük egy kis adag húst, és máris kész az ebéd vagy vacsora, ami után senki nem marad majd éhes. Csupa ilyen fogás érkezik erre a hétre, de ne higgyük, hogy bele fogunk unni a sok babba és borsóba: ugyanis a hüvelyesek és húsok kombinálásából rengeteg színes ételötlet születhet.

Amikor hüvelyest és húst pakolunk egy fazékba, valamilyen csoda történik a főzés során. Ebből a párosításból születnek a legtáplálóbb, leggyorsabb és legolcsóbb ételek, amelyek ráadásul tele vannak fűszeres ízekkel, kiválóan tunkolhatók. Miután pedig kiürült a tányér, annyira tele leszünk, hogy maximum már csak egy kis desszertre tudunk majd gondolni. Jól hangzik, ugye?

HÉTFŐ

Bud Spencer hagymás babja

Ha nincs kedvünk egy chilis babbal bajlódni, készítsünk a hét első napján hagymás babot. Ugyanolyan finom, ugyanolyan laktató, csak mérföldekkel gyorsabb. A kolbász és a szalonna teszi igazán fenségessé, nem csoda, hogy Bud Spencer is odavan érte.

KEDD

Zöldborsós sertéstokány

A tokány receptjéért kattintsatok IDE! / Fotó: Katharosz

Egy gyorsan összedobott, szaftos és ínycsiklandó tokánynál nem is kell több, ha az ember jól akar lakni. Az omlós sertéshús mellé a zöldborsó szegül társként, hogy még teljesebb legyen az étel élvezete.

SZERDA

Egyszerű mexikói húsragu

A húsragu receptjét ITT találjátok!

Csupán 30 percre lesz szükség ehhez a fűszeres-húsos raguhoz, ami vörösbabbal vagy abból készült pürével és egy nagy adag rizzsel a legfinomabb. A jóllakás garantált, repetázni persze mindig szabad.

CSÜTÖRTÖK

Egyedényes kolbászos csicseriborsó

Az egyedényes csicseri receptjét ITT találjátok!

Egy fantasztikusan szaftos egytálétel, ami elkészül mindössze 35 perc alatt, ráadásul tápláló csicseriborsó és ízgazdag kolbász is van benne? Ezt mind megkapjuk, ha elkészítjük a fenti képen látható csodát. Elő a kenyerekkel, indulhat a tunkolás!

PÉNTEK

Jerk csirkecombok babos rizzsel

A csirkecombok receptjét ITT találod!

Ki ne szeretné a sült csirkecombot? Főleg, ha egy fantasztikusan gazdag, babos rizzsel készül. Ez a fogás kevesebb, mint egy óra alatt összeáll, persze megenni sokkal gyorsabb folyamat lesz, az biztos.

SZOMBAT

Borsóleves csirkeszárnnyal

ITT megtalálod a borsóleves receptjét!

A hétvégén főzzünk egy nagy adag komfortos, békebeli levest, amiben a borsó (és más zöldségek) mellett helyet kap néhány csirkeszárny is. Ettől lesz a leves olyan hihetetlenül gazdag és ízletes.

VASÁRNAP

Marhahúsos pásztorpite

Egy hamisítatlan vasárnapi komfortfogással zárhatjuk a hetet, ha elkészítjük ezt a marhahúsos pásztorpitét. A hús mellett szereplő zöldségek (a répa és a zöldborsó), valamint a pite tetején terpeszkedő vastag krumplipüréréteg felejthetetlenné teszi majd a hét utolsó napját.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!