5+1 vacsora március első hetére

Menthetetlenül érkezik a tavasz! Ahogy meglátjuk az első kikeleti hónap nevét a naptárban, felvillanyozódunk, hogy most már tényleg csak napok, egy-két hét kérdése, és itt a tavasz!

A friss alapanyagokra ugyan két hónapot még biztosan várni kell, de csak azért is tavaszi hangulatot csempészünk a konyhánkba – igaz, a hozzávalók még téli jellemzők, de minden annyira friss és zamatos benne!

Hétfő

A hétfő még mindig nem tartozik a kedvenc napjaink közé, ezért nagy varázslatokat a konyhában sem szeretnénk művelni csak egy gyors, lélekemelő póréhagymalevesre futja az energiánkból, ez viszont testünket-lelkünket új élettel tölti fel. Máris jobban érezzük magunkat!

Kedd

A petrezselyempesto klasszikus olasz fogás, imádnivaló, nagyon egészséges, gazdaságos és nem utolsósorban finom is. Már a készítés folyamata is öröm, annyira jó nézni, hogy a csupa növényi hozzávalóból hogyan lesz egy üvegre való vitamin- és ásványianyag-bomba. Bármilyen tésztával házasítható: penne, széles metélt tegyünk ízlés szerint.

5+1 vacsora a tél utolsó hetére >>

Szerda

Az egyszerű csirkesaláta a Cézár-saláta egyszerűsített verziója pirított kenyérszeletekkel, könnyű, joghurtos öntettel és persze csirkemellcsíkokkal az eredeti ugyan nem így készül, de nagy bravúrokra most mi sem. Ez a szuper recept a hét közbeni húséhségünket csillapítja.

Csütörtök

Sokan idegenkednek a céklától, és az agyonfőzött, üveges savanyúságon kívül nem is tudják más formában elképzelni. Pedig itt van ez a céklafasírt-recept, ami egy szuper alternatíva a felhasználására, ráadásul nagyon egészséges! Főzelékekhez, húsok mellé kínálhatjuk.

5 vacsora, amit imádni fogsz >>

Péntek

Péntekre salátát kínálunk, de nem ám akármilyet! A mentás csicseriborsó-saláta minden földi jót tartalmaz, és saláta mivoltával ellentétben, nagyon is laktató! A csicseri mellett zöldbab, paradicsom, hagyma adja az étel gerincét, ha pedig hozzájutunk friss mentához, véletlenül se elégedjünk meg a szárítottal!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?