Póréhagymaleves villámgyorsan recept

1 adag
322
kcal
Póréhagymaleves villámgyorsan
Póréhagymaleves villámgyorsan
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokáig csak csodálkoztam, hogy lehet hagymából levest főzni. Egyszer azonban rávettem magam, gondoltam, ha nem jó, legfeljebb kiborítom. De finom lett, ízlett még a gyerekeimnek is. Így bekerült a családi recepttárba. Azóta is gyakran kerül az asztalra. Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A levest kevesebb vízzel szoktam feltenni és a habarást  több vízzel kikeverni, mert így jobban el lehet kerülni, hogy a tejföl csomós legyen. Aztán ha mégis kicsit sűrű, még lehet hozzáönteni egy kis vizet.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös leves póréhagymából, póréhagymás leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát nem túl vékonyan felkarikázzuk, és a vajban kicsit megdinszteljük.
  2. Felengedjük vízzel úgy, hogy 2 ujjnyira ellepje, és fűszerezzük az ételízesítővel és a borssal.
  3. Kikeverjük a lisztet, a tejfölt egy kis vízzel, és a leveshez öntjük. Néhány percig még kis lángon kavargatva, főzzük.
  4. Megpirítjuk a kenyereket, szeletelünk rá sajtot, és a mikróban ráolvasztjuk, fűszerezzük.
  5. Tálaláskor még egy kis darált szines borsot rakhatunk a leves tetejére, nagyon jól mutat.

  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 65 946
elküldve: 10
receptkönyben: 529
elkészítve: 23/43
Facebookon megjelent: -

szakács

b.agi

Mióta szakács: 2011.04.22.
15 recept

Hozzászólások (11)

Kodia1
Kodia1v, 2014-04-27 15:07

Nagyon finom! Köszönöm a receptet! Cipóba mertem bele, nagyon laktató, és tényleg gyors volt! :-)

Niburta
Niburtav, 2014-02-23 11:41

Valami igazan konnyu etelre vagytam ma; tenyleg villamgyorsan elkeszul.Izletes es tartalmas.Koszonom a receptet!

juditeros
juditeroscs, 2012-11-22 11:47

Isteni ez a leves, köszönöm a receptet! Én csak annyit változtattam rajta, hogy raktam bele húsleves kockát, biztos, ami biztos :) További szép napot!

b.agi
b.agics, 2012-11-22 17:06

Örömmel tölt el, hogy ízlett!!! :-) Szép napot!!

balintmonika
balintmonikasze, 2012-05-16 17:38

Drága Ági!Utólagos engedelmeddel változtattam egy picit a recepteden.Egészen pontosan az elkészült levest botmixerrel megkevertem.Ugyanis az én kis berzengóciai családom nem szereti a "darabos" levest.Az így elkészült leves krémlevessé változott, és teljes volt a sikerem ebédidőben.Köszi a sikerélményt.

Csokinyúl
Csokinyúlk, 2012-01-31 15:37

Kedves b.agi!
Már hónapok óta terveztem, hogy megpróbálok elkészíteni egy hagymalevest. A tiedet választottam, és nagyon finom lett! Gratulálok a recepthez, tényleg érdemes kipróbálni :)

SDetty
SDettyh, 2011-08-22 18:10

Ma elkészítettem ebédre és nagyon finom! :) Tettünk bele mindenféle zöldséget is, amiket a habarás előtt kivettünk. Úgy tálaltuk, hogy pirítóst tettünk a tányér aljára, rászeleteltünk vékonyan sajtot és a tetejére jött a forró leves. hmmmm, nagyon finom! :)))

b.agi
b.agik, 2011-08-23 12:05

Kedves SDetty!
A végtelenségig lehet variálni! Úgyis szoktam, hogy a sajtot apró kockára vágom, és úgy teszem a forró levesbe. Nagyon finom benne a megolvadt sajt. Friss bagettel !!!! :)))

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
323