Az 5 legismertebb paradicsomfajta - mutatjuk, melyiket milyen ételbe tedd!

A boltokban rengetegféle paradicsomot találunk. Most egy kis segítséget adunk, hogy könnyebben tájékozódj a nagy kínálatban. (x)

Tudtad? A paradicsom története egészen az aztékok előtti időkig nyúlik vissza. Mára már több százfajta közül tudsz választani, melyek közül jó néhányat a kertedben is termeszthetsz. Ha nincs kerted, de imádod a lédús zöldséget, akkor irány a bolt. Mutatjuk, mire használhatod a legismertebb fajtákat:

1. Fürtös paradicsom

Lédús és ízletes. Sokrétűen felhasználható, főtt és nyers ételek elkészítéséhez is ajánljuk. Nagy légterű üvegházakban termesztik, ahol akár a 15 méteres magasságot is elérheti. Hosszan tárolható, jól tűri a szállítást.

2. Húsparadicsom

Az egyik legnagyobb paradicsomfajta. Egy termés csúcsa akár 0,5-1 kg is lehet.Húsos, lédús a magok mennyisége normális. Erős héja miatt sokáig tárolható. Nagyon jó paradicsomszószokhoz, befőzéshez.

3. Cherry fürtös paradicsom (koktélparadicsom)

2-3 cm átmérőjű miniparadicsom. Szendvicsekhez, salátákhoz, nassolni valóként és főzéshez is tökéletes. Héja kemény, húsa rendkívül lédús, íze különösen intenzív és édes.

4. Datolya paradicsom

Nagyon hasonló a cherry paradicsomhoz. Kicsivel nagyobb átmérőjű, tojás formájú. Héja kemény, így a datolya paradicsomot is inkább salátákhoz, nassolni valóként ajánljuk.

5. Lucullus paradicsom (San Marzano)

Állaga és íze a húsparadicsomhoz hasonló, méretre viszont sokkal kisebbek, szilva alakúak. Kevés magot tartalmaznak, húsuk pedig lédús. Tökéletes alapanyagként szolgálnak mondjuk a bolognaiban, vagy más paradicsomos ételekben.

Tudj meg többet a FruitVeB Naponta 3x3 fogyasztásösztönző programról itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...