Az 5 alapanyagos fogástól elállt a lélegzetetek, de faltátok az új reggeli tojásőrületet is

Az előző héten bemutattuk nektek azokat az új éttermeket, amelyek a járványhelyzet ellenére is kinyitottak, hoztunk pár villantós receptet, és hasznos konyhai trükköket is megismerhettetek. Ha nem találkoztatok ez elmúlt hét nap legjobb cikkeivel, most bepótolhatjátok!

  1. 7 étterem, amely a nehezített pálya ellenére az elmúlt időszakban nyitott meg
    1.

    7 étterem, amely a nehezített pálya ellenére az elmúlt időszakban nyitott meg

    Bár a járvány nem nagyon csendesedik, így a vendéglátóhelyeknek továbbra is az életben maradásért kell küzdeniük, az elmúlt hónapok sem teltek el étteremnyitások nélkül. 

  2. A tökéletes rozé sertésszűz nyomába eredtünk, megmutatjuk, mit találtunk!
    2.

    A tökéletes rozé sertésszűz nyomába eredtünk, megmutatjuk, mit találtunk!

    Sertésszűz, szűzérme, szűzpecsenye – nevezzük bárhogy is, ez egy igen nemes része a disznónak, amit némi odafigyeléssel gyorsan és profin elkészíthetünk. 

  3. CUKORSOKK: Piteformában született újjá az örök klasszikus, a Rákóczi-túrós
    3.

    CUKORSOKK: Piteformában született újjá az örök klasszikus, a Rákóczi-túrós

    A Rákóczi-túrós az egyik legautentikusabb magyar sütemény, gyerekkorunk egyik nagy slágere a rigójancsi, a mignon és dobostorta mellett. 

  4. Nézzünk egy fogós kérdést: kiderül, hogy kell-e áztatni a babot vagy sem
    4.

    Nézzünk egy fogós kérdést: kiderül, hogy kell-e áztatni a babot vagy sem

    Áztatni vagy nem áztatni a babot, ez itt a kérdés. Régen mindenki áztatott, most viszont az a trendi, ha kihagyjuk. Tényleg jó döntés? Nézzük a tényeket!

  5. Igyunk matéteát úgy, mint a pápa, a brazil modellek vagy Lionel Messi – Nem csak serkent, fogyaszt is!
    5.

    Igyunk matéteát úgy, mint a pápa, a brazil modellek vagy Lionel Messi – Nem csak serkent, fogyaszt is!

    Emlékszel azokra a dél-amerikai sorozatokra, amelyekben a főszereplők állandóan egy kis barna, szívószálas pohárkából itták a matéteát? Na de mi az a maté, és miért imádják a világ másik felén?

  6. Az 5 hozzávalós fogás, amitől eláll a lélegzet: készíts velünk PARMEZÁNOS-CSIRKEMELLES tésztát
    6.

    Az 5 hozzávalós fogás, amitől eláll a lélegzet: készíts velünk PARMEZÁNOS-CSIRKEMELLES tésztát

    Kevés alapanyagból, gyorsan készül el, ízletes, omlós és még laktató is, ráadásul netes közönségkedvenc. Az 5 hozzávalós parmezános csirke tényleg a tökéletes fogások közé sorolható!

  7. Csak só és víz kell a tökéletes pácolási trükkhöz, amitől a húsod MENNYEI lesz
    7.

    Csak só és víz kell a tökéletes pácolási trükkhöz, amitől a húsod MENNYEI lesz

    Ki gondolná, hogy a drágább, macerásabb olajos pácok helyett egy egészen egyszerű módszere is van annak, hogy a húsok puhák és ízletesek legyenek? A következő trükkhöz csak só és víz kell, ezektől lesz a húsételed igazán tökéletes!

  8. Így készül a diós-mogyoróillatú barna vaj, más néven barnított vaj
    8.

    Így készül a diós-mogyoróillatú barna vaj, más néven barnított vaj

    A barnított vaj csodás ízt ad az egyszerű süteményeknek is, mutatjuk, mi is tulajdonképpen, és hogy készül a beurre noisette, azaz a barna vaj.

  9. 8 egyszerű trükk, amivel még intenzívebb íze lesz a szárított fűszereidnek
    9.

    8 egyszerű trükk, amivel még intenzívebb íze lesz a szárított fűszereidnek

    Bár imádunk friss fűszernövényekkel főzni, sokan a könnyebb megoldást választjuk, és inkább szárított, bolti fűszereket használunk az ételek ízesítéséhez. Hogyan lehet még intenzívebbé tenni a fűszerek ízét? Mutatjuk!

  10. Mutatjuk a legújabb tojásos reggeli őrületet, amit te is tuti el fogsz készíteni!
    10.

    Mutatjuk a legújabb tojásos reggeli őrületet, amit te is tuti el fogsz készíteni!

    Könnyen meglehet, hogy ez a krémes hajtogatott rántotta lesz mostantól az egyetlen tojásos reggeli, amit életed során készíteni fogsz. Nem hibáztatunk érte, ez a recept tényleg TÖKÉLETES!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek