Mutatjuk a legújabb tojásos reggeli őrületet, amit te is tuti el fogsz készíteni!

Könnyen meglehet, hogy ez a krémes hajtogatott rántotta lesz mostantól az egyetlen tojásos reggeli, amit életed során készíteni fogsz. Nem hibáztatunk érte, ez a recept tényleg TÖKÉLETES!

A rántottát mindenki máshogy szereti. Van, aki egy kicsit folyósabban, más egészen szárazra sütve fogyasztja, sokan hagymát és szalonnát is raknak bele, egyesek még egy kis tejjel is felöntik. A tejszín viszont általában nem szokott szerepelni a rántotta fő alapanyagai között, egy egészen egyszerű okból kifolyólag: eddig senki sem próbálta ki, mennyire jó tejszínnel a tojásos rántotta!

A következő tojásrántotta egészen új, exkluzív szintre emeli a reggeli fogalmát. Hamar meglátod viszont, hogy semmilyen luxustermék nem szükséges ahhoz, hogy elkészítsd. Elő a tapadásmentes serpenyővel és a tojásokkal, tanuljuk meg együtt, hogyan készül a szuper krémes és lágy, hajtogatott rántotta!

Hozzávalók: 2 db tojás, 60 g főzőtejszín, 1 csipet só, 1 csipet bors, 1 evőkannál vaj, petrezselyem ízlés szerint, chilipehely ízlés szerint

Ahhoz, hogy a rántottánk ilyen szépen egyben maradjon, nem szabad szétcincálni a fakanállal! (A teljes receptet itt találod)

Egy közepes tálkában a tojásokat a tejszínnel, egy csipet sóval és őrölt borssal alaposan keverjük össze, amíg teljesen egyneművé válik.

Olvasszuk meg a vajat egy közepes serpenyőben. Forrósítsuk fel kellően, de ne barnuljon meg.
Öntsük a tojásos keveréket a serpenyőbe, és hagyjuk 20-30 másodpercig sülni. (Akkor jó, ha a széle már kezd megszilárdulni.)

Egy gumispatulával körkörös mozdulatokkal keverjük a tojásokat a serpenyő pereme mentén haladva. Ha szükséges, kissé döntsük meg az edényt, hogy a közepén lévő nyers tojás kifolyjon. Ezt addig ismételjük, amíg a rántotta összeáll, de még lágy és remegős marad a közepe.

A kész rántottát szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel és egy kevés chilivel. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, majd kedvünk szerint tálaljuk: pirítóssal, sült szalonnával vagy friss zöldségekkel.

A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a gyors és trendi receptek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...