Az 5 hozzávalós fogás, amitől eláll a lélegzet: készíts velünk PARMEZÁNOS-CSIRKEMELLES tésztát

Mi lehet a tökéletes vacsora titka? Ha kevés alapanyagból, gyorsan készül el, ízletes, omlós és még laktató is, már biztos, hogy közel vagyunk a megoldáshoz. Az 5 hozzávalós parmezános csirke tényleg a tökéletes fogások közé sorolható!

Bár lehet, hogy hallottál már korábban is a parmezános csirkéről, az a fogás, amit most mutatunk, még számodra is tartogathat meglepetéseket. Az eredeti nevén "chicken parm"-nak keresztelt étel egyfajta amerikai találmány, melyet olasz bevándorlók tettek népszerűvé még az 1950-es években. A tengerentúli recept szerint a csirkemell eredetileg parmezános bundában van, ha viszont nem akarunk vacakolni a panírozással, natúr csirkemellel is dolgozhatunk, a végeredmény tökéletes lesz.

Ezt a receptet tényleg elég csak egyszer kipróbálni ahhoz, hogy a te konyhádban is favorit legyen.

A mi parmezános csirkénkhez csupán öt hozzávaló szükséges: csirkemell, marinaraszósz, száraz tészta (lehetőleg penne), mozzarella, na és nem utolsó sorban parmezánsajt, ezen kívül csak zsiradékra és fűszerekre lesz szükségünk. Plusz érv a parmezános csirke javára, hogy ezt az ételt egyetlen edényben is el tudjuk készíteni, úgyhogy kapcsold a sütőd 200°C-ra, mutatjuk a teljes receptet!

A parmezános csirke elkészítéséhez jénai tálat, de akár öntött vas serpenyőt is használhatsz (a teljes receptért kattints ide)

Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 3 evőkanál olívaolaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 500 g marinara szósz (1 üveg), 380 ml víz, 300 g penne, 80 g parmezán sajt (reszelt), 250 g mozzarella (2 csomag), petrezselyem ízlés szerint (tálaláshoz)

A csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borzozzuk.
Egy hőálló serpenyőben (legjobb ehhez egy öntött vas serpenyő) hevítsünk fel 2-3 evőkanál olívaolajat, majd süssük a csirkemellek mindkét oldalát aranybarnára, oldalanként kb. 6-8 percig. Ennyi idő alatt szinte teljesen átsülnek.

Vegyük ki a csirkéket egy tányérra, és tegyük félre.
Ugyanebbe a serpenyőbe öntsük a marinaraszószt és a vizet. Kissé forraljuk össze, majd adjuk hozzá a száraz pennét. Alaposan keverjük össze, majd lefedve főzzük al dente-re, 8-10 perc alatt. Időnkét azért kevergessük meg, le ne kapjon az edény alja. Sózzuk-borsozzuk, ha szükséges.

Miután megfőtt a tészta, szórjuk meg az egészet egy kevés reszelt parmezánnal, majd helyezzük vissza a csirkemelleket a tésztára. Tépkedjük rá a mozzarellát, és szórjuk meg még egyszer parmezánnal, jó gazdagon. Fedjük le, és pároljuk még pár percig, amíg a sajt megolvad.

Végül toljuk be az előmelegített, 200°C-220°C-os sütőbe, és grillfokozaton 4-5 perc alatt egy kicsit pirítsunk még rá a tetejére.
Két-három napig eltárolhatjuk, bár garantáltan el fog fogyni egyszerre.

Hogy az étel még színesebb és ízletesebb legyen, tálaláskor használj egy kevés petrezselymet is (a teljes receptért kattints ide)

A teljes receptet itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, akinek pont jól jönne!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a trendi, gyors és finom falatok is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...